Çatıya yeni standart

- Güncelleme:
Çatıya yeni standart

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bina çatılarına yeni standartlar getirdi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle yeni binalarda çatılarda yeşil alanlar kurulabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bina çatılarına yeni standartlar getirdi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle yeni binalarda çatılarda yeşil alanlar kurulabilecek, cadde ve sokakların karakteristik özellikleri çatı mimarisine yansıtılacak. Konut haricindeki binaların çatılarında sergi ve toplantı salonları kurulabilecek. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni yapılacak binaların çatılarının günün ihtiyaçları dikkate alınarak yapılacağını belirtti ve "Yeni çatılar daha yeşil, daha çevreci ve daha sanatsever olacak" dedi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, bina çatılarında kullanılacak malzeme yörenin mimari özelliğine ve iklim şartlarına uyumlu olacak. Konutlar hariç olmak üzere, çatı araları; yangın tedbirleri alınmak şartıyla sergi salonu, toplantı salonu, yemekhane, spor salonu gibi ortak kullanımlı alanlar olarak kullanılabilecek. Teras çatılara, bahçe düzenlemesi yapılabilecek.
4 KATLI BİNAYA nbsp;ASANSÖR ŞART
Yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Bakan Bayraktar, daha önce 5 katlı binalara asansör zorunluluğu bulunduğunu hatırlatarak, "Yeni yönetmelikle 4 katlı binalarda da asansör konulması mecburi hale gelmiştir. Ayrıca 3 katlı binalarda da asansör boşluğu konulması şartı getirilmiştir. Yaptığımız düzenlemeler vatandaşın konforuna yöneliktir. Ülkemizde yaygın olan tek tip çatı anlayışından vazgeçerek, yörenin mimari özelliklerine, iklimine, yağış özelliklerine, kurak ve yeşil olması gibi özelliklere göre farklı çatı sistemlerine gitmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...