New York'ta Başbakan'a destek mitingi

/ Kaynak: AA
New York'ta Başbakan'a destek mitingi

DÜNYA Haberleri  / AA

New York'ta 'ABD halkının gözünde oluşturulmak istenen yanlış Türkiye algısını düzeltmek' ve Başbakan'a destek için miting düzenledi.

New York'ta "ABD halkının gözünde oluşturulmak istenen yanlış Türkiye algısını düzeltmek" ve Başbakan Erdoğan'a destek olmak gayesiyle "Her şey Türkiye İçin" miting düzenlendi. Manhattan'daki Foley Parkı'nda organize edilen mitinge New York'un yanı sıra ABD'nin çeşitli eyaletlerinden çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, özellikle CNN ve uluslarası basının Gezi Parkı olaylarını yansıtma şekline tepki gösterdi. Platformu Koordinatörü Halil İbrahim Danışmaz: "Ağaçların arkasına saklanarak, demokratik yollarla iş basına gelmiş bir hükümete karşı darbe çığırtkanlığında bulunmak, Türkiyemizi gazete ilanlarıyla yabancı ülkelere şikayet etmek, ne demokratik olgunluğa, ne de demokrasi ahlakına yakışır. Özellikle CNN kanalına, Taksim olaylarındaki taraflı ve kışkırtıcı yayınlarına bir son vermesi çağrısında bulunuyoruz" dedi. Paris'te açıklama yapan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ise, Başbakan Erdoğan'a desteğini ifade etti. Bazı Avrupa ülkeleri, Malezya, Makedonya ve Bosna'da da Başbakan Erdoğan'a destek gösterileri düzenledi. nbsp;
ABD'nin birçok eyaletinde yaşayan Türkler, New York'ta buluşarak Başbakan Erdoğan'a destek yürüyüşü düzenledi. Erdoğan lehine pankart taşıyan vatandaşlar, "Kimse güçlü Türkiye'nin imajına zarar vererek yükselişine engel olamayacak" dedi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...