Ankara Valiliği'nden 'Eylem' uyarısı

/ Kaynak: İHA
Ankara Valiliği'nden 'Eylem' uyarısı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ankara Valiliği tarafından, eylemlerin kanunlara aykırı olduğu ve meydana gelebilecek olaylardan eyleme katılanların sorumlu olduğu ifade edildi.

Ankara Valiliği tarafından, bugün başta Kızılay Meydanı olmak üzere ana caddelerde yapılacak eylemlerin kanunlara aykırı olduğu bildirilerek, meydana gelebilecek olaylardan eyleme katılanların sorumlu olduğu ifade edildi. Ankara Valiliği tarafından, basın yayın kuruluşları haberlerinden bazı dernek ve kuruluşlar ile resmi niteliği bulunmayan oluşumlar tarafından yapıldığı anlaşılan duyurular ile bugün Ankara'da Kızılay Meydanı ile ana caddelerde kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmek istendiğinin öğrenildiği belirtildi. nbsp;2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri uyarınca, Ankara'da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin önceden belirlendiği ve ilan edildiği ifade edilerek, "Kanunların açık hükümleri karşısında, başta Kızılay Meydanı olmak üzere ana caddelerde gerekçesi ne olursa olsun hiçbir eylemin gerçekleştirilmesi yasal olarak mümkün değildir" denildi. nbsp;Ankara'da, 2911 Sayılı Kanun hükümlerine göre bildirimde bulunulması ve daha önceden ilan edilen yasal meydanlar, açık alanlar ile kapalı yerlerde yapılmak istenen toplantı ve gösteri yürüyüşleri demokratik ve hukuki anlayış içerisinde değerlendirildiği bildirilerek şunlar kaydedildi:
"Bu duruma göre, Ankara'da bugün bazı dernek ve kuruluşlar ile resmi niteliği bulunmayan oluşumlar tarafından organize edileceği öğrenilen eylem, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça aykırıdır. Anayasa ve Kanunların açık olarak yasakladığı durum, tutum ve eylemler demokrasinin güvencesi altında olamaz ve Ankara İli'nde hiçbir kanunsuz eylem, gerekçesi ne olursa olsun, kabul edilemez.
Ankara'da işbu yasal olmayan eyleme tevessül edilmesi halinde, meydana gelebilecek her türlü olaylardan ve doğabilecek zararlardan; organize edenler ile söz konusu eyleme katılanların sorumlu olacağı, kanunsuz eylemin güvenlik güçleri tarafından engelleneceği ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...