Kocatepe Camii'ni Cuma vakti bombalayacaktık

/ Kaynak: İHA
Kocatepe Camii'ni Cuma vakti bombalayacaktık

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Reyhanlı'daki bombalı saldırının bir numaralı faili, N.E'nin ifadesinde, cuma namazı sırasında Ankara Kocatepe Camii'ne bomba koymayı planladıkların söylediği öğrenildi.

Suriye'ye kaçmaya çalışırken Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü yakınlarında yakalanan N.E'nin emniyetteki ifadesinde, cuma namazı sırasında Ankara Kocatepe Camisi'ne bomba koymayı planladıkların söyledi öğrenildi. nbsp;Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıda 53 kişinin ölümü yüzlerce kişinin yaralanmasından sorumlu olduğu ileri sürülen N.E. yakalanıp tutuklandı. N.E.'nin polise verdiği ifadede ise Ankara ve Konya'da daha büyük bir saldırı planladıkları ortaya çıktı. N.E. ifadesinde saldırı emrini Suriye'den aldığını, planda önce Ankara'da Kocatepi Camisi'ne bomba koymak olduğunu belirterek, "Kocatepe Camisi'ne Cuma Namazı zamanı bomba koyacaktık. Reyhanlı'da patlattığımız bombanın aynısın camiye koyacaktkı. Ölü sayısı fazla olması için cuma namazı vakti seçilecekti. Ancak polis Ankara'da çok fazla önlem aldığı için bunu yapamadık" dediği ileri sürüldü. nbsp;N.E.'nin Ankara'dan sonra Konya'ya geçtiklerini burada yine Mevlana Camisi'nde cuma namazı vakti bomba koymayı planladıkları ancak güvenlik önlemleri nedeniyle buraya da bomba koyamadıklarını bu nedenle güvenliğin daha az olduğu Reyhanlı'ya bomba koyarak patlattıklarını söylediği iddia edildi. nbsp;Ayrıca N.E.'nin Reyhalı'nın mezhep çatışması çıkartılması için özellikle seçildiğini belirttiği ileri sürüldü.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...