BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > AĞZIMIZIN TADI

AĞZIMIZIN TADI

2 adet soğan, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1-2 diş sarımsak, 4 domates, 2 tatlı kaşığı sirke, 8 adet yumurta, tuz, karabiber, taze veya kuru kekik.



Domates soslu yumurta MALZEME: 2 adet soğan, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1-2 diş sarımsak, 4 domates, 2 tatlı kaşığı sirke, 8 adet yumurta, tuz, karabiber, taze veya kuru kekik. HAZIRLANIŞI: Soğanları kıyıp yağda pembeleştirin. Ezilmiş sarmısağı soğanlara ilave edin. Doğranmış domatesleri de soğanlara katıp 15 dakika pişirin. Bir tavada su ve sirkeyi kaynatın. Ateşi kısıp yumurtaları bir tabağa kırıp kaynar suya kaydırın. 5-6 dakika pişirin. Hazırladığınız domatesli sos ile servis yapın. Tuz, karabiber ve kekik katın. Yumurtaları delikli kepçe ile sudan çıkardıktan sonra domates sosu ile servis yapın. Üzerine taze veya kura kekik serpin. Afiyet olsun.... Çocuk ve öğretmen Öğretmen, sınıfta “bütünlüğü” sağlarken, sevgi temeline dayalı bir saygıyı oluşturmalıdır. Öğretmen, öğrenmeyi kolaylaştırıcı ve özendirici bir zemin meydana getirmelidir. İletişim alanında belli bir yeterlik seviyesine erişmelidir. Öğretmen, öğrencinin eksik ve yetersiz yönlerini vurgulamak yerine, başarılarını kendine hareket noktası yapmalı, sınıf içinde kıyaslama yapmamaya ve aşağılayıcı sözler kullanmamaya dikkat etmelidir. Rehberlik, öğretmenin temel vazifelerinden sayılmalıdır. Okulda sorumlu bir ya da birkaç rehberlik uzmanının bulunması gerekli ise de, rehberlik çalışmalarının verimli ve başarılı olması doğrudan doğruya sınıf öğretmenlerinin anlayışlarına ve gösterecekleri çabalara bağlıdır.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT