Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genel grev için toplanıyorlar

- Güncelleme:
Genel grev için toplanıyorlar

Ekonomi Haberleri

DİSK Genel Başkanı Kâni Beko, bugün DİSK yönetimi ve DİSK Başkanlar Kurulu'nu 'genel grev' kararı için toplayacaklarını açıkladı

DİSK Genel Başkanı Kâni Beko, bugün DİSK yönetimi ve DİSK Başkanlar Kurulu'nu toplayacaklarını "grev" kararının 30 yöneticinin katılacağı bu toplantıda ele alınacağını açıkladı.
Ankara'daki eylemler sırasında polis kurşunu ile yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün anma töreni ve cenazesine katılacaklarını söyleyen Beko, şöyle konuştu: "Gezi Parkı direnişi başladığı günden bu yana DİSK, gençlerimizin, öğrencilerimizin, köylülerimizin yanında oldu ve olmaya da devam edecek. 15-16 Haziran 1970 eylemlerinde, kapatılmak istenen DİSK için milyonlarca insan ayağa kalkmıştı. Çünkü DİSK o süreçte milyonların ümidiydi. Bugün de ümidi olmaya devam ediyor. Demokratik taleplerin, sosyal adaletin özgürlüklerin talep edildiği böylesi bir süreçte DİSK sessiz kalamazdı"
DİSK'in 150 bin kişilik işçi kitlesini bünyesinde bulundurduğuna işaret eden Kâni Beko, genel grev için kararın bugün ele alınacağını ifade etti. "Birkaç saat içinde toplanıyoruz" KESK Genel Sekreterik İsmail Hakkı Tombul da, bugün KESK yönetim Kurulu olarak toplanacaklarını ve genel grev kararını masaya yatıracaklarını aktardı. Toplantılarının birkaç saat içinde başlayacağını aktaran Tombul, bugün ise tüm üyelerinin alanlarda olacağını kaydetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...