4 provakatöre darbeye teşebbüs tutuklaması

4 provakatöre darbeye teşebbüs tutuklaması

GÜNDEM Haberleri

Taksim Gezi Parkı eylemlerini bahane edip Taksim'de polise saldıran ve olayları provoke edenlere yönelik operasyonlarda ilk tutuklama kararı çıktı.

Taksim Gezi Parkı olaylarını fırsata çeviren provakatörler, nbsp; darbeye teşebbüs iddiasıyla tutuklandı. Polise molotof bombası atarken belinde silahla görüntülenen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi Ulaş Bayraktaroğlu ile birlikte 4 kişi tutuklandı. Zanlılar, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'kasten adam öldürmeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'halkı isyana teşvik' gibi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları gerektiren suçlamalarla yargılanacak. nbsp;Taksim, geçtiğimiz salı günü polisin alana girmesiyle adeta savaş alanına döndü. Marjinal gruplar, emniyet güçlerine saldırdı. Polis, kendisine atılan molotof bombası, sis bombası ve taşlara gaz bombasıyla karşılık verdi. Saldırganlardan bir kısmı SDP İl Başkanlığı binasına saklandı. Bunun üzerine binaya operasyon düzenlendi. 74 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 59'u Emniyet'teki sorgularının ardından önceki gün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada savcılık tarafından sorgulanan şüphelilerden 28'i serbest bırakılırken, 5 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulanması, 26 şüphelinin tutuklanması talep edildi. Mahkeme de Bayraktaroğlu, Doğukan Oci, Furkan Tombul ve Ceyhun Dönmez'in tutuklanmasına karar verdi. Alınan bilgilere göre zanlılar, Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmemesi için barışçıl olarak başlayan gösterileri provoke ederek hükümete karşı eylem haline getirmekle suçlandı. SDP Başkanı Rıdvan Turan'ın geçtiğimiz aylarda kullandığı "Şimdi bize düşen, Türkiye sokaklarını Yunanistan sokaklarından daha beter hale getirmektir." sözleri de şüphelilere hatırlatıldı. Zanlılara "Çıkan olaylar planlanmış mıydı?" sorusu yöneltildi. Ardından 4 kişi tutuklanarak cezaevihe gönderildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...