Başörtülü öğretmene saldırdılar

Başörtülü öğretmene saldırdılar

YAŞAM Haberleri

Gezi Parkı eylemlerinin gerdiği ülkemizde tatsız olaylar ajanslara yansımaya başladı. İzmirde başörtülü bir öğretmen gezi parkı eylemcilerinin saldırısına uğradı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Bir yakınımın gelini yerde sürüklendi' diyerek gündeme getirdiği başörtülü Z.D.'nin yaşadıklarının bir benzerinin, İzmir'de Duygu Takım isimli genç öğretmenin başına geldiği ortaya çıktı. Gezi Parkı eylemine destek veren bir grup, İZBAN treninin vagonunda yolculuk yaptıkları Takım'a sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Grup içindeki bir kadın tarafından başörtüsünden tutularak çekilen ve hakarete maruz kalan Takım, darp edilmekten son anda kurtuldu.
Olay Karşıyaka ilçesinde geçtiğimiz pazartesi akşamı yaşandı. Anaokulu öğretmeni Duygu Takım, iş çıkışı akşam 18.00 sularında evine gitmek için İZBAN trenine bindi. Kendisiyle birlikte eylemcilerin de trene bindiklerini anlatan Takım, "Hükümet aleyhine konuşuyorlardı. Arkamdan omzuma doğru bir iteleme geldi. Ben de dönüp buyurun dedim. 'Gündüzleri çok rahat geziyorsunuz akşamları da çıksanıza' şeklinde bir cümle kurdu. Başörtülü olmam nedeniyle hareketlerde bulundu. Karşılık vermeyince daha da hırçınlaşarak başörtümü tutup çekti." dedi. Bu duruma tepki gösterince diğer eylemcilerin ayağa kalkarak üzerine yürüdüğünü kaydeden başörtülü öğretmen, trenin durması üzerine indiğini dile getirdi. Takım, ağlayarak evine doğru yürüdüğünü ifade ederek, "Başörtümü çekince eşarbımdaki iğneler başıma batmış. Bunu eve varınca fark ettim, başımda şişlikler vardı. Bu kişilere hiçbir zaman hakkımı helal etmeyeceğim." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...