Egemen Bağış, 'Bu yaşananlar tesadüf değil'

/ Kaynak: AA
Egemen Bağış, 'Bu yaşananlar tesadüf değil'

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Bakanı Bağış, 'Bugün ABD, Türkiye ve İngiltere'de yaşananlar eş zamanlı, tesadüf değildir' ifadesini kullandı.

AB Bakanı Bağış, 28 Şubat sürecinde toplumun farklı kesimlerini birbirine düşürerek ülkenin istikrarını bozmak isteyen bazı güç odaklarının Türkiye'yi kendi güdümlerine sokmak istediğini söyledi. nbsp;Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kanal 24 televizyonunda katıldığı canlı yayında Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeler ve Yeni Şafak Gazetesindeki "Kod Adı İstanbul İsyanı" başlıklı habere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. nbsp;Dış güçlerin Türkiye'de kargaşa çıkarmak için daha önce de bir takım toplantılar yaptığını hatırlatan Bağış, "Bu ilk mi, ilk defa mı böyle bir senaryo ortaya atılıyor? Bunların hepsi arşivlerde olan şeyler" dedi. nbsp;Bağış, 28 Şubat sürecinde, 1998'de bugün yaşandığı gibi toplumun farklı kesimlerini birbirine düşürerek ülkenin istikrarını bozmak, Türkiye'yi kendi güdümlerine sokmak isteyen bazı güç odaklarının oyun oynadığına dikkati çekti. Bağış, o dönemde ABD'de Amerikan Savunma Bakanlığının araştırma kurumu olan Ulusal Savunma Enstitüsünde toplantı gerçekleştiğini anlattı. nbsp;O toplatının Türkiye'deki bazı medya organlarında yer bulduğunu hatırlatan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: nbsp;"Bu toplantıda konuşulan bazı konular var. Diyorlar ki laiklerle dindarlar arasında bir çatışma başlarsa, bir iç savaş çıkarsa ne olur, ABD'nin pozisyonu ne olur? Yıl 2004-2005, Balyoz ve Ergenekon gibi davalar devam ediyor, bu davalardan yargılananların da aralarında bulunduğu, İsrail'e yakın olan bir düşünce kuruluşu olan Hudson Enstitüsünde topantılar düzenleniyor. Orada şu anda yargılanan o zaman bir tuğgeneral olan ve askeri ateşe katılıyor. Konu şu; 'Taksim'de Anayasa Mahkemesi Başkanına bir suikast gerçekleşirse, Türkiye'de bir çatışma çıkarsa ve bu sırada PKK bundan faydalanmak isteyip sınıra saldırırsa Amerika ne yapar, ne yapmalı'. Bugün Yeni Şafak'ın haberi. Şubat ayında, olayların başlamasından aylar evvel, yine Neoconların bir kuruluşu olan American Enterprise Institute'de, bir toplantı. Türkiye'den katılanlar da olmuş. 'Bugün yaşadıklarımıza benzer bir olay olursa ne olur?' Şimdi bunları yanyana getirdiğiniz zaman, Türkiye'nin yükselmeye başladığı dönemde bunların yapıldığını gördüğünüz zaman, bu faiz lobisinin... Bunun içerisinde ABD hükümeti yok, Obama yok. Bunun içerisinde Amerika'nın içerisindeki çıkar grubu var. Kimin çıkarlarını koruyan bir grup bu? Uluslarası bir takım güç odakları. Bunların ekonomik güçleri var. Bunlar bir takım tezgahları kurabiliyorlar, reklam ajansı kurabiliyorlar. Sahte hesaplar açabiliyorlar. Bir takım gazetecileri bile finanse edebiliyorlar. Provokatörlüğe bile yönlendirebiliyorlar."
Bu tür tezgahların daha önce de kurulduğuna dikkati çeken Bağış, ABD Başkanı Obama'nın dünyada güvendiği iki lider olduğunu, bunların da İngiltere Başbakanı David Cameron ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. Bağış, "Bugün ABD, Türkiye ve İngiltere'de yaşananlar eş zamanlı, tesadüf değildir" ifadesini kullandı.
Yeni Şafak Gazetesinin haberi
Yeni Şafak Gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan "Kod Adı İstanbul İsyanı" başlıklı haberde, Washington'daki en etkili İsrail kuruluşlarından olan Amerikan Girişimcilik Enstitüsünde (American Enterprise Institute) şubat ayında gerçekleştirilen bir toplantı konu edildi. nbsp;
Habere göre Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, Bernard Lewis, Elliot Abrams, Richard Perle, John Bolton, William Kristol ve Douglas Feith'in katıldığı toplantıda, İstanbul'da olası bir isyan ele alınırken 6 Türk'ün de yer aldığı simülasyonda "Taksim Meydanı'nı Tahrir'leştirilme senaryosu tartışıldı. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...