Vali Mutlu, '2 polisimizi vurdular'

Vali Mutlu, '2 polisimizi vurdular'

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı'yla ilgili yaptığı açıklamada '2 emniyet memurumuz silahla yaralandı' dedi

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun konuşmasının satır başları:
Hiçbir bölgemizde çatışma söz konusu değildir. Bugün öğrencilerimiz ve velilerimizi açısından çok önemli. Öğrencilerimize LYS'de başarılar diliyorum.
Çocuklarımızın sınav alanlarına ulaşabilmeleri için gerekli önlemler alınmıştır. Sınavlar halen bu huzurlu ortam içinde devam etmektedir. Bütün ulaşım vasıtalarımız sorunsuz olarak devam ediyor. İlerleyen saatler itibariyle, 16:00'da Taksim'de bir toplanma çağrısı var. Taksim'e yapılacak her türlü çağrı huzuru sağlamaya katkıda sağlamayacaktır. Ortamın stabil hale gelmesinden sonra her türlü Anayasal, yasal haklar kullanılmaya devam edecektir. Mevcut durumda ise şehrin ve insanımızın güvenliği açısından Taksim ve bölgesinde toplanmalara müsaade etmeyeceğiz.
Değerli halkımızdan duyarlılıklarını muhafaza ve Taksim ve bölgesine gelmemelerini istiyoruz. Taksim ve bölgesine geldiklerinde çatışma ortamı çıkarmak isteyenlere adeta fırsat vermiş olacaklardır. Bütün bu huzur ortamını tesis edebilmek için vermiş olduğumuz 2 emniyet memurumuz bu olaylarda tabanca kullanılmak suretiyle yaralandı. Biri kasıklarından, diğeri ayağından olmak üzere kurşun yarası aldılar.
Dün provokatörleri, kışkırtıcılara dikkat edilmesi yönünde uyarı yapmıştım. Bugün de uyarı devam ediyor. Bu ortamdan istifade etmek isteyen her türlü mihraklar, artık silah da kullanabilecek cüreti göstermişlerdir. Bunun devam etmesi riski her zaman vardır. Keza 2 yurttaışımız, birisi dün, birisi bugün olmak üzere yaralanmışlardır. Tedavileri sürüyor. Gerek devlet, gerek özel hastane, polikliniklerde belirttiğim dışında yaralı yoktur.
Sosyal medyada çocukların ölümlerine, kadınların yaralanmalarına yönelik yoğun ajitasyon maksatlı yayınlar yapılmıştır. Çok çarpıcı bir örnek, Çanakkale'deki bir trafik kazasında yaralanmış olan bir çocuğumuzun görüntüleri Taksim'de yaralanmış gibi servis yapıldı. Biz bunun aslını sizlerle paylaştık. Yine bir hanımı TOMA tarafından ezildiği iddia edildi. Daha sonra bu hanımın TOMA önünden emniyet güçleri tarafından alındığını gösterdik.
16:00'da yapılan çağrı Taksim bölgesindeki huzuru bozmaya yöneliktir. TOMA'ların sıktığı suyun kimyasal ile alakası yoktur. Bir kısmı boyalı bir kısmı normal sudur. Doktorlardan bir gözaltı işlemi var. Sağlıkçılar insanlara tıbbi yardım adı altında hizmet veriyorlar. Fakat bunlar çok dikkat çekici faaliyetler. Göstericilere adeta gösteri alanlarının içine girerek, göstericilerle birlikte hareket etmek şeklinde tespit edilen görüntüler varsa elbette bunlara da işlem yapacağız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...