Terzi vurulmasa da karargâha girerdik

Düzenleyen:
Terzi vurulmasa da karargâha girerdik

GÜNDEM Haberleri

Tuğgeneral Bozdemir, askerlerin ellerinde ‘tabanca, sopa ve av tüfeğiyle’ karargâhı cuntacılardan temizlemek için geldiklerini söyledi.

Ebru Karatosun ANKARA - Özel Kuvvet Komutanlığında (ÖKK) Ömer Halisdemir’in şehit edilmesinden sorumlu 18 kişinin yargılandığı davanın beşinci duruşmasına tanık ifadelerinin alınmasıyla devam edildi. ÖKK’da görevli Tanık Albay Altan Bora, akşam vakitlerinde sanıklardan Fatih Şahin’i elinde telefon ile telaşlı bir şekilde gördüğünü, alarm verildiğini söylediğini kaydetti. “Atilla” adında bir askerin kendisini aradığını bildiren Bora, şunları söyledi: “Özel Kuvvetler Komutanı Zekâi Aksakallı ile telefonda görüştüğümde Semih Terzi’nin emir-komuta zinciri dışında olduğunu, vatan haini olduğunu söyledi. Volkan Yaman’ın telefonundan uçakta bulunan Fatih Şahin’e WhatsApp üzerinden mesaj attım. ‘Semih Terzi’nin emir komuta zinciri dışında olduğunu, kendisinin veya birliğinin gerekirse Terzi’yi etkisiz hale getirmesini’ söyledim. Bu çocuklar yanlış yerde, yanlış zamanda oldular. Aralarında bazıları suçlu olabilir bilemem ama birçoğunun suçsuz olduğunu düşünüyorum. Özel Kuvvetler Komutanlığının kalkışmanın içerisinde bir unsurumuz olacağını aklıma getirmedim.” 

“OLAYLARI SÜREKLİ ZEKAİ PAŞA İLE PAYLAŞTIM”
Tanık Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir de o gece yaşananları anlatırken Zekai Aksakallı’yı arayıp emri olup olmadığını sorduğunu belirterek şunları söyledi:
“Kendisinin o an itibariyle derdest edilmek üzere olduğunu söyledi. Özel Kuvvetler Komutanlığına gitmemi, emir komutanın bende olduğunu, yanıma güvendiğim askerleri almamı emretti. Semih Terzi’nin de hain olduğunu söyledi ve fırsat bulunduğu takdirde gözaltına almamızı istedi. Beni arayan askerlere ‘Aksakallı’nın emri ile emir komutanın bende olduğunu, nizamiye bölgesinde buluşmamızı söyledim. Arkadaşlar ellerinde ne varsa tabanca, sopa, av tüfeği ile geldiler. Gelişen olayları sürekli Zekai Paşa ile paylaştım, onun emirlerini aldım. Megafon vasıtasıyla nizamiyede bulunan askerlere bizi almalarını söyledim. Emir olduğunu, bizi alamayacaklarını söylediler. 15 kişilik bir grup nizamiye bölgesinden çıktı. Diğerlerinin de teslim olmaları için çağrıda bulunduk. Semih Terzi vurulduktan sonra bir şekilde Üsteğmen Mihrali Atmaca ile telefondan görüştük. Mihrali emrimde olduğunu söyledi. Bir müddet sonra beni aradı ve Mehmet Ali Çelik ile Ümit Bak’ı kontrol altına aldığını söyledi. Her ne olursa olsun Mihrali ve timi olmasaydı da biz karargâhı ele geçirirdik. Belki bir saat önce, belki bir saat sonra. Semih Terzi vurulmasaydı da karargâhı ele geçirirdik. Ama bunların oradaki faaliyetleri bizim işimizi kolaylaştırdı.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...