Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ergin Ataman tarihe geçti

Ergin Ataman tarihe geçti

SPOR Haberleri

Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ergin Ataman, 5 sezonda 3 farklı takımı şampiyon yaparak tarihe geçti.

Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ergin AtamanBeko Basketbol Ligi'nde son beş sezonun dördünde yönettiği takımları finale çıkarmayı başarıp üç şampiyonluk yaşadı. nbsp;Koç Ataman bu sezon Galatasaray Medical Park'ı finale yükseltip 23 sene sonra şampiyonluğa ulaştırıken geçtiğimiz sezon da Beşiktaş'a 37 sene sonra şampiyonluk yaşatmıştı. 2009-10 sezonunda Efes Pilsen'e final oynatan Ataman 2008-09'da ise takımını şampiyonluğa taşımıştı. Deneyimli antrenör final serisi göremediği 2010-11 sezonunun başında takım çalıştırmazken sezon ortasında Beşiktaş'ın başına geçmişti.
2008-09 Efes Pilsen 4 - 2 Fenerbahçe Ülker
2009-10 Fenerbahçe Ülker 4 - 2 Efes Pilsen
2011-12 Beşiktaş Milangaz 4 - 2 Anadolu Efes
2012-13 Galatasaray Medical Park 4 - 1 Banvit
2008-09 sezonu Efes Pilsen'in başına geçen Ergin Ataman 2-0 geriye düşülen Fenerbahçe Ülker karşısındaki final serisini 4-2 ile kazanması bilmiş ve mavi - beyazlıların dört sezon süren şampiyonluk hasretine son vermişti. Ergin Ataman aynı sezon Efes Pilsen'in Türkiye Kupası'na da uzanmasını sağlamıştı. Mavi - beyazlı ekiple Fenerbahçe Ülker karşısında bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası elde eden Ergin Ataman 2010-11 sezonu ortası Beşiktaş Milangaz'ın başına geçmiş ve 2011 - 12 sezonunda takımını ligde 37 sene sonra şampiyonluğa taşımıştı. Tecrübeli antrenör bunun yanı sıra Türkiye Kupası ve FIBA Eurochallenge Kupası zaferleri de yaşadı ve Avrupa'da ikinci kez kupa kazanma başarısı gösteren ilk Türk antrenör olmayı başarmıştı.
Ataman Galatasaray Medical Park'ın 23 senelik özlemine son vermesinin yanı sıra ligde üç farklı takımla şampiyonluk yaşayan ilk baş antrenör olmayı da başardı. 1966-67 sezonunda başlayan Türkiye Deplasmanlı Basketbol Ligi'nde daha önce iki farklı takımla şampiyonluk yaşayan koçlar; Samim Göreç (Altınordu-İTÜ) Mehmet Baturalp (İTÜ-Eczacıbaşı) Aydan Siyavuş (Eczacıbaşı-Efes Pilsen) Faruk Akagün (Efes Pilsen-Galatasaray), Çetin Yılmaz (Fenerbahçe-Ülkerspor) ve Aydın Örs (Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker) idi.
Galatasaray Medical Park'ın başında 58 maça çıkan koç Ataman 48 galibiyet elde etti. (% 82,7) Ataman'ın ligde 40 maçta 36 galibiyeti, Türkiye Kupası'nda 6 maçta 5 galibiyeti ve Eurocup'ta 12 maçta 7 galibiyeti bulunuyor.
Koç Ataman normal sezonu 30 maçta 27 galibiyet ile lider bitirip Galatasaray'da kazanma oranı (% 90) en yüksek koç olarak da kulüp tarihine geçmişti. Tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde takımımız kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisi (25) normal sezonda en çok galibiyet (27) en iyi başlangıç (8) rekorlarına imza atarken Abdi İpekçi'de oynadığı 22 lig maçında yenilgi görmedi.


Final serisinin kazanılmış dört maç üzerinden oynandığı 1992-93 sezonundan bu yana Galatasaray Medical Park ilk kez şampiyon olurken koç Ataman play - offlarda üst üste sekiz maç kazanarak 2006-07 sezonunnda Fenerbahçe Ülker ile Aydın Örs'e ait olan rekora da Galatasaray Medical Park'ı ortak etti. Bu sezon deneyimli teknik adam Galatasaray Medical Park'a 18 sene sonra Türkiye Kupası finali oynamasını da sağladı.


Efes Pilsen'e 1999-00 sezonunda Euroleague Final Four'u oynatarak bir ilki başaran Ergin Ataman 2001'de İtalya'nın Montepaschi Siena takımımın başına geçmesiyle birlikte ülke basketbol tarihinde Avrupa'da profesyonel liglerde takım çalıştıran ilk antrenör olmuş ve burada Saporta Kupası zaferi yaşamıştı. nbsp;


Koç Ataman kariyeri boyunca bir Saporta Kupası, bir Eurochallenge Kupası, üç lig şampiyonluğu, dört Türkiye Kupası, beş Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...