Ankara'da son durum, 'Gösteriler sürüyor'

/ Kaynak: AA
Ankara'da son durum, 'Gösteriler sürüyor'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara'daki gösterilerde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Kızılay'da anma tören düzenlenmesine izin verilmemesine tepki gösteren grup ile polis arasındaki çatışma sürüyor.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara'da nbsp;düzenlenen gösteride yaralanıp tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ethem nbsp;Sarısülük için Kızılay'da düzenlenmesi planlanan törene izin verilmemesi üzerine göstericilerle polis arasında başlayan çatışmalar sürüyor. nbsp;Sarısülük için Kızılay Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan anma töreni için gelenler Sarısülük'ün yaralandığı yere karanfil bıraktı. Göstericilerin yolu nbsp;trafiğe kapatması üzerine polis, bunun yasal olmadığını belirterek, kalabağın nbsp;dağılmasını istedi. Anonslarla yapılan uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa güvenlik güçleri gaz bombası ve tazyikli su ile müdahelede bulundu. nbsp;Müdahalenin ardından Ziya Gökalp Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Sıhhiye yönüne doğru çekilen kalabalık, ara sokaklarda barikat kurarak polise nbsp;taş attı. Polis ara sokaklarda da göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile nbsp;müdahaleyi sürdürdü.
Ara sokaklardan yeniden Kızılay Meydanı'na gelen göstericiler, yolu nbsp;trafiğe kapatıp slogan atarak eylemlerine devam etti. Polis bu kişileri de gaz bombası ve tazyikli suyla dağıttı.
Ara sokaklarda barikatlar oluşturan ve ateş yakan göstericilere, nbsp;polisin gaz bombası ve tazyikli suyla yaptığı müdahale sürüyor.
Öte yandan göstericiler ve çok sayıda vatandaş gazdan etkilendi. nbsp;Atılan cisimlerle yaralanan bazı kişiler de ambulanslarla hastanelere götürüldü. nbsp;Göstericilerden bazıları gözaltına alındı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...