Avrupa'daki Türkler'den hükümete destek

/ Kaynak: CHA
Avrupa'daki Türkler'den hükümete destek

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Viyana Şubesi. Avrupa'nın 40 şehrinde aynı anda basın toplantısı düzenleyerek AK Parti hükümetine desteğini açıkladı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Viyana Şubesi Türkiye'de yaşanan Gezi Parkı olayları nedeniyle basın açıklaması yaptı. Konuşmasında demokrasilerde toplanma ve gösteri yapma hakkı olduğunu belirte UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, ''Fakat bu hukuk kaideleri içerisinde olmalıdır. Toplumsal barış ve huzuru bozan, hukuk düzenine aykırı gösteriler bu hakkın suistimali demektir.'' dedi. Süleyman Çelik dernek olarak Avrupa'nın 40 şehrinde aynı anda basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'de demokrasinin yanında olduklarını söyledi. Açıklamada AK Parti'nin 10 yılda Türkiye'yi getirdiği noktayı Türk halkı ve dünyanın bilmekte olduğu kaydedildi; uluslararası camianın Yunanistan, İspanya, İngiltere ve İtalya'da yapılan gösterilerle Türkiye'dekilere bakışının aynı olmadığı aktarıldı. Başkan Çelik açıklamasında, ''Avrupa'da yaşayan Türkiyeli vatandaşlar olarak, Türkiye'de hükümeti bir kesimin şiddete başvurarak baskı altına alma çabasının, yine iktidarın 11 yıl içinde genişlettiği ve dünya standartlarına ulaştırdığı demokratik standartlar içinde alacağı önlemler ve yeni anayasanın yapımı sürecine bütün partilerin aktif katılımı aracılığıyla karşılanacağını biliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...