AK Parti Ankara mitinginde kaç kişi vardı

AK Parti Ankara mitinginde kaç kişi vardı

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin Ankara'da dün gerçekleştirdiği mitinge yaklaşık 250 bin kişi meydandaydı.

AK Parti yerel seçim kampanyasının ilk mitingi Ankara Sincan'da yapıldı. Ankara Sincan mitinginde Başbakan Erdoğan büyük bir kalabalığa konuştu. AK Parti'nin dün Ankara Sincan Meydanı'ndaki mitingini tek cümle ile özetlemek gerekirse 'Biriz beraberiz diriyiz, biz bu oyunu bozarız mesajıydı. Her ne kadar Başbakan tarafından 2014 yerel seçimlerinin ilk adımı olarak tanımlansa da dünkü miting bir tepki patlamasıydı denebilir.
nbsp;
KÜFÜRLERE TEPKİ BÜYÜK

Çünkü Başbakan Erdoğan alana gelmeden dolaştığım meydanın nabzı Gezi olaylarına dönük tepkiyle doluydu. Sessiz kalabalıklar bugüne kadar görüşlerini yansıtmamıştı ama mikrofon uzatırsanız öfkelerini görmeniz mümkün. Özellikle de Başbakanın şahsına yönelik ağır ifadeler ve küfürlerin kullanılmış olmasına tepki büyüktü. Hatta denebilir ki AK Parti seçmeni tahminlerin ötesinde tepkili.
Nitekim bu durum pankartlara ve sloganlara da yansıdı. Yabancı medyaya yönelik tepki de dikkat çekiciydi. İngilizce pankartlarla bu dile getirilmişti. Zaman zaman yağan yağmura rağmen meydan ve etrafındaki sokaklar doluydu.

FOTO GALERİKAZLI ÇEŞME MİTİNGİNDEN KARELER nbsp; FOTO GALERİ


250 BİN KİŞİ MEYDANDAYDI
nbsp;Kabaca bir hesapla yaklaşık 250 bin kişi meydandaydı. AK Parti'nin tecrübeli isimleri bugüne kadar başkentte düzenledikleri en kalabalık ve en coşkulu miting olduğunda hem fikir. AK Partili vekil ve bakanların da katılım yüksekti.
Dinleyicilerde, vekil ve bakanlar da eş ve çocuklarıyla gelmişlerdi. Denebilir ki Gezi olayları hem seçmen de hem de parti yönetiminde kenetlenmeye yol açmış. Nitekim Başbakan kürsüde konuşurken bakanlar ve parti yöneticileri hemen arkasında yer aldılar. Şu ya da bu şekilde AK Parti'ye ya da Başbakan'a kırgınlık- küskünlük duyanlar da kenetlenmişti. Olaylar parti teşkilatlarını da silkelemiş denebilir.


BALANS AYARI GİBİ nbsp;
Meydanın dili AK Partinin oylarının artacağı yönünde. Bir diğer öne çıkan nokta da 'Başbakanımızı yedirtmeyiz' söylemiydi. Gelelim Başbakan'ın konuşmasına. Mitingin Sincan'da olması da her ne kadar başka gerekçelerle olsa da siyasete yapılan mühendislik hesaplarına bir balans ayarı gibiydi. Meydan 'mühendislik hesaplarını yapabilirsiniz ama biz buradayız' mesajı verdi. Özetlemek gerekirse, Gezi Parkı olayları AK Parti teşkilatlarını silkelemiş. Kırgınlıkları /kızgınlıkları unuturmuş. MHP'li seçmen bile Başbakan'ın arkasında kenetlenmiş.
(Bugün)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...