Kuzey Kore'den, ABD'ye teklif

/ Kaynak: CHA
Kuzey Kore'den, ABD'ye teklif

DÜNYA Haberleri  / CHA

Kuzey Kore'de en etkili yönetim organı olan Milli Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore Merkez Kanalı üzerinden ABD'ye üst düzey görüşme teklifinde bulundu.

Kuzey Kore, ABD'ye üst düzey görüşme teklifinde bulundu. nbsp;Kuzey Kore'de en etkili yönetim organı olan Milli Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore Merkez Kanalı üzerinden ABD'ye üst düzey görüşme teklifinde bulundu. Kanala yazılı açıklamda bulunan Konsey, "Kore Yarımadası'nda son zamanlarda meydana gelen gerginliği azaltmak, Amerika kıtası başta olmak üzere bütün bölgede barış ve huzurun tesis edilmesi ile samimi bir şekilde ilgileniyoruz. Bu yüzden Kuzey Kore ve ABD arasında üst düzey bir görüşme gerçekleşmesini teklif ediyoruz." ifadelerini kullandı. nbsp;ABD, halen Kuzey Kore'nin bu açıklamalarına karşılık bir cevap vermezken, Güney Kore ile görüşmesi daha başlamadan biten Kuzey Kore'nin nasıl bir rota izleyeceğini merak ediyor. ABD'nin nükleer silahların arındırılması konusunda Seul yönetiminden daha sert olması nedeni ile Kuzey Kore'nin böyle görüşme teklifinde bulunması Güney Kore medyasını şaşırttı.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...