Ethem Sarısülük'ün cenazesi cemevinden kaldırıldı

/ Kaynak: İHA
Ethem Sarısülük'ün cenazesi cemevinden kaldırıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kızılay'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında başından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Batıkent'teki Pir Sultan Abdal Cemevi'nde tören düzenlendi.

Kızılay'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında başından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Batıkent'teki Pir Sultan Abdal Cemevi'nde tören düzenlendi. nbsp;Gezi Parkı Protestoları sırasında Kızılay'da başından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük son yolculuğuna uğurlandı. Ethem Sarısülük'ün cenazesi öğle saatlerinde vurulduğu yer olan Kızılay'a getirilmek istendi. Batıkent'te polis ve jandarma tarafından yolu kesilen cenaze konvoyuna uzun bekleyişin ardından Kızılay'a gitmesine izin verilmedi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise bu sırada İçişleri Bakanı Muammer Güler'e ulaşmaya çalışarak cenaze konvoyunun Kızılay'a geçişine izin verilmesi için uğraştı.Polisin Kızılay'a izin vermemesi üzerine Ethem Sarısülük'ün naaşı Batıkent'teki Pir Sultan Abdal Cemevi'ne götürüldü. Cenaze konvoyu ise Cemevi'ne getirildiğinde alanda bekleyen kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. Cemevi'ndeki tören için bir süre Kızılay'dan gelecek olan gruplar beklendi. Kızılay'daki eylemcilerin de Cemevi önüne gelmesi üzerine Alevi Dedesi tarafından cenaze töreni başlatıldı. Cenaze törenine, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Aylin Nazlıaka, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile BDP Şırnak Millevtekili Hasip Kaplan da katıldı. Cenaze töreninde dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın kavanoz içinde gönderdiği toprak oldu. Edinilen bilgiye göre, Çarşı grubu Taksim Gezi Parkı'ndan aldıkları bir kavanoz toprağı Ethem Sarısülük'ün mezarına atılması için Sarısülük ailesine gönderdi.
nbsp;Ethem Sarısülük için saygı duruşunda bulunulan, rızalık alınan cenaze töreninin ardından cenaze aracı atılan sloganlarla birlikte Sarısülük'ün evine doğru hareket etti. Ethem Sarısülük'ün naaşı evinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'a doğru yola çıkacak.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...