Şaban Yılmaz başpehlivan oldu

/ Kaynak: İHA
Şaban Yılmaz başpehlivan oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

49. Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Şaban Yılmaz oldu.

49. Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Şaban Yılmaz oldu. nbsp;Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri sahil yat limanı yanında bulunan güreş alanında yapıldı. Çeşitli spor kulüplerinden 300 sporcunun katıldığı güreşlere vatandaşların şiddetli yağmura rağmen ilgisi yoğun oldu. Güreşlere Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve çok sayıda seyirci katıldı.YAĞMUR ALTINDA GÜREŞ KEYFİ
Er meydanını dolduran çok sayıda vatandaş yağmura rağmen güreşleri izledi. Sandalyelerle yağmurdan korunmaya çalışan güreş severler, er meydanını terk etmedi. Bazı vatandaşlar ise afişlerin altında güreşleri izledi. Pehlivanlar ise yağmurdan korunmak için başlarına karton kutular tuttu.
Güreş ağalık ihalesini mevcut ağa Halil Sayı 20 bin TL ödeyerek 21. kez aldı. 20. kez ağa olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Sayı, ömrü yettiği sürece ağa olacağını kaydetti. Güreşin ata sporu olduğunu aktaran Sayı, bu spora önem verilmesi gerektiğini belirtti.
Yağmur altında gerçekleşen başpehlivanlık finalinde Hasan Tuna ile Şaban Yılmaz, karşılaştı. Yarım saatlik bir mücadelenin sonunda pehlivanlar yenişemeyince puan usulü güreş başladı. 10 dakikalık sürede 2 puan alan Yılmaz, başpehlivan oldu. Yılmaz'a altın madalyası Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç tarafından verildi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...