Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İktidarı indirmek istiyorsan, seçimlerde gücünü ortaya koyarsın

/ Kaynak: CHA
İktidarı indirmek istiyorsan, seçimlerde gücünü ortaya koyarsın

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Erdoğan, 'Bu iktidarı indirmek istiyorsan, bunun yolu belli, seçimdir. O seçimlerde gücünü koyarsın ortaya, indirebiliyorsan indirirsin.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu iktidarı indirmek istiyorsan, bunun yolu belli, seçimdir. 2015'te seçimler var. O seçimlerde gücünü koyarsın ortaya, indirebiliyorsan indirirsin." dedi. nbsp;Başbakan Kazlıçeşme'deki mitinginde AK Partililere seslendi. İktidarı indirmek isteyenlerin seçimde gücünü göstermesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, polisin biber gazı kullanmasına da değindi. Başbakan, "Mesele Gezi Parkı değil, bu iktidarı devirmek, diyorlar. İyi de bu iktidarı indirmek istiyorsan, bunun yolu belli. Seçimdir. 2015'te seçimler var. O seçimlerde gücünü koyarsın ortaya, indirebiliyorsan indirirsin. Bunun yolu bu. 2014'te yerel seçimler var. Yerel seçimde de gücünü görürüz. Neden böyle de abidik kubudik numaralar yapıyorsunuz. Dürüst ve samimi olun. Bu ülkede örgütlenme özgürlüğünün önünü biz açtık. İsteyene parti kurma yolunu biz açtık. Şu anda 72 parti var bu ülkede. Ama hepsinin seçime girme hakkı yok." ifadelerini kullandı.
'İLERİ ÜLKELERDE POLİS KURŞUN SIKIYOR'
Polisin biber gazı kullanmasına da değinen Başbakan, "Polis biber gazını kullanır. Ne yapacak kullanmayacak mı? En ileri ülkelere bak. Biber gazını kullanıyor mu kullanmıyor mu? Kullanır çünkü kullanma yetkisi var. Hatta o en ileri ülkelerde kurşun sıkarlar ölümüne. Önce uyarı atışı yaparlar. Arkasından daha serti. Şu anda hastanelerde 3 kişi var. Bunlardan bir tanesi benim komiserim. Akşam ona kurşunla ateş yapıp midesinden yaraladılar. Bir diğeri de ayağından yaralandı. Bir sivil vatandaş da biber gazı sebebiyle gözünden rahatsızlığı var fakat ileri derecede değil. İşte tablo bu. Diğerlerinin hepsi ayakta müdahale ile evlerine gitti." diye konuştu.
'OLAYLARA KARIŞAN YABANCILARIN BURADA NE İŞİ VAR?'
Sosyal medyada provokasyon yapanları da araştıracaklarını belirten Başbakan, "Medyada provokasyon yapanları, bu olaya her türlü lojistik destek verenleri de araştıracak ve deşifre edeceğiz. Ben merak ediyorum. Dünyanın değişik yerlerinden acaba Taksim Meydanı'na gelip bu olayların içerisine karışan yabancıların burada ne işi var? Hatay'da da bunları gördük. Bunların 4 tanesi tutuklandı." şeklinde konuştu.
'BEN BU TÜR MÜDÜRLERİ OKULLARDA GÖRMEK İSTEMİYORUM'
Olayları organize edenleri tespit edeceklerini söyleyen Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Olayları organize edenleri gördük. Sanatçılara mahalle baskısı uygulayanları milletin bilmesini istiyorum. Lise talebelerine baskı uygulayanları milletim bilsin. Şimdi ben buradan bazı okulların müdürlerine, öğretmenlerine sesleniyorum. Araştırmalar devam ediyor. Ben bu tür okul müdürlerini okullarımızın başında görmeyi asla kabul edemem."


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...