İşte havalimanında adım adım uygulama

Düzenleyen:
İşte havalimanında adım adım uygulama

GÜNDEM Haberleri

New York ve Londra merkezli uçuşlar için pasaport geçişinin ardından oluşturulan masalarda denetim yapıldı

ABD ve İngiltere’ye yapılan direkt uçuşlarda yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan karar Türk Hava Yolları, Pegasus ve Atlasglobal’in, New York ve Londra seferlerinde uygulanmaya başladı. Başta Atatürk Havalimanı olmak üzere ABD ve İngiltere merkezli uçuşların gerçekleştirildiği havalimanlarında yapılan uygulamada Türklerin elektronik cihazlarını valize koydukları görülürken, pasaport kontrolünün ardından masalar oluşturuldu. Yanında dizüstü bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, müzik çalar ve oyun konsolları gibi cihazı olan transit yolcular ise uçak kapısında yapılan kontroller sırasında cihazlarını yer hizmetleri görevlilerine teslim etti.  Yolculara cihazları bagaj teslimi sırasında tekrar teslim edildi.

1 - Türk yolcuların boarding sırasında, transit yolcuların ise bilgilendirme sonrası elektronik cihazlarının teslim edilmesi istendi.

2 - Toplanan cihazlar görevliler tarafından etiketlenerek kayıt altına alındı. 

3 -  Cep ve tabletler daha sonra güvenli şekilde ambalajlandı. 

4 -  Ambalajlanan cihazlar özel bavullara yerleştirilerek uçağın kargo bölümündeki özel bir yere konuldu. 

5 -  İnişin ardından yolculara cihazları iade edildi. 

BAKAN NACİ AĞBAL:
‘Dünyada her şeyi biz yaparız’ diyenler şimdi korumacı oldu
Maliye Bakanı Naci Ağbal, elektronik cihaz yasağını “korumacılık” olarak değerlendirdi. Ağbal, “THY özellikle son 7-8 yıldır transit yolcu sayısını aritmetik olarak değil, geometrik olarak arttırdı. THY’nin yolcu sayısı artıyor ama esas kazancı yurt dışındaki transit yolcudan alıyoruz. Enteresandır ki bakıyorsunuz bugün, THY’nin İstanbul çıkışlı uçaklarına ABD’ye gittiğinde laptop yasağı getiriliyor. Niye? Çünkü THY ile uçan yolcu profili değişti. Global üretim ve ticaret ‘network’ü içerisinde, sürekli yolculuk yapan bir grup var. Bunların yaş ortalaması diyelim ki 18-35 yaş, bunlar teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar, bunlar ticareti ve finans sektörünü yönlendiriyorlar, bunlar neredeyse 24 saat o bilgisayarlarıyla iş yapıyorlar. THY ciddi anlamda, ‘business class’ dâhil olmak üzere bu segmentten ciddi yolcu alıyor. Şimdi kalkıyorsunuz, ‘ben buna böyle bir kural getirdim’ diyorsunuz. ‘Dünyada her şeyi biz yaparız’ diyenler şimdi korumacı oldu”  dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...