Rahmi Koç: Parayı akıllı dağıtmak kazanmaktan da zor

Düzenleyen:
Rahmi Koç: Parayı akıllı dağıtmak  kazanmaktan da zor

Ekonomi Haberleri

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, New York merkezli Türk Hayırseverler Vakfı’nın (Turkish Philanthropy Funds) 10’uncu yıl galasına onur konuşmacısı olarak katıldı.

ABD’nin iş, sanat ve siyaset dünyasından önde gelen isimlerine hitap eden Rahmi M. Koç “10 yıl gibi kısa bir sürede Türk Hayırseverler Vakfı, Türkiye çapında 100’den fazla projede kullanılmak üzere 16 milyon doların üzerinde finansman sağladı” dedi. Osmanlı döneminde çok yaygın ve önemli olan vakıfçılığın, günümüzde aynı gücü koruyamamasına değinen Koç, şöyle devam etti: Vehbi Bey, 1946 yılında ABD’ye geldiğinde, üniversitelerin, hastanelerin ve müzelerin vakıflar tarafından finanse edildiğini gördü. Ardından, Türkiye’deki yardımseverlik faaliyetlerinin güçlendirilmesi için büyük çaba harcadı ve Vehbi Koç Vakfı’nı kurdu. Bu vakıf, bugün kültür, eğitim ve sağlık alanlarındaki projelere desteğini sürdürüyor. Andrew Carnegie’nin dediği gibi; parayı akıllıca dağıtmak, onu kazanmaktan daha zordur.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...