Ünlü profesörü uçağa almadılar

Ünlü profesörü uçağa almadılar

GÜNDEM Haberleri

3 boyutlu TV'lerle ilgili çalışmalarıyla tanınan Prof. Levent Onural, pasaportu eski tip diye Japonya uçağına alınmadı. Onural, 201 bin liralık dava açtı.

Dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Levent Onural, eski tip pasaportu olduğu gerekçesiyle Japonya'da 5 ay önce düzenlenen uluslararası konferansa gitmek için bindiği uçağa alınmadı. Bunun üzerine Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı olan Prof. Onural, itibarının zedelendiğini iddia ederek Asiana Airlines INC Havayolu'na 201 bin TL tazminat davası açtı. Nobel Ödülü'nün elektrik ve elektronik mühendisliğindeki eşdeğeri olan Haraden Pratt ödülüne layık görülen Prof. Dr. Levent Onural, 3D TV'nin gelecekteki versiyonlarıyla ilgili yaptığı çalışmalarla tanınıyor. nbsp; nbsp; Prof. Onural bu sebeple Japonya'da 5 ay önce yapılan bir konferansa davet edildi. 7-8 Ocak 2013'te yapılan konferansa iki konuşmacıdan biri olarak katılacak olan Prof. Onural, 'Ankara-İstanbul-Seul-Nagoya' gidiş-dönüş birinci sınıf bir bilet alarak 5 Ocak'ta Ankara'dan uçağa bindi.
'JAPONYA ÇİPLİ İSTİYOR'
Bugün gazetesinin haberine göre, İstanbul'da aktarma yapan Prof. Onural, Asiana Havayolları'nın uçağına binmek için giriş kapısına geldi. Havayolu şirketi 2015'e kadar geçerli olmasına rağmen Onural'ın pasaportunun eski tip olduğunu ve Japonya'ya vizesiz yapabilmesi için çipli TC pasaportuna ihtiyacı olduğunu söyledi. Şirket bu nedenle Onural'ı uçağa almadı. Bunun üzerine Prof. Onural şirket hakkında dava açtı.
Onural'ın avukatları dava dilekçesinde, "Japonya'nın eski tip pasaportlu Türk vatandaşları için vize istediğine dair bir açıklaması yoktur. Mağdur olan müvekkilimiz büyük bir itibar kaybına uğramış, meslektaşları karşısında mahcup olmuştur" denilerek havayolu şirketinden 200 bin lira manevi, bin lira maddi olmak üzere toplam 201 bin liralık tazminat istendi.
Mahcup edildi
Onural'ın avukatları dava dilekçesinde, "Japonya'nın eski tip pasaport için vize istediğine dair bir açıklaması yoktur. Müvekkilimiz büyük itibar kaybına uğramış,meslektaşları karşısında mahcup olmuştur" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...