Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ali Babacan, 'İklimi bencil nesiller bozdu, bunu dünya birlikte çözmeli'

- Güncelleme:
Ali Babacan, 'İklimi bencil nesiller bozdu, bunu dünya birlikte çözmeli'

Ekonomi Haberleri

Bir ülkenin tek başına izleyeceği politikaların iklim değişikliği sorununun çözümü için yeterli olmayacağını belirten Babacan, 'Tüm ülkelerin iş birliğine ihtiyaç var' dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD eski Başkan Yardımcısı ve İklim Gerçekliği ProjesiYönetim Kurulu Başkanı Al Gore ile İstanbul'da çalışma kahvaltısı için bir araya geldi. Başbaşa gerçekleşen görüşmeden sonra, 97 ülkeden yaklaşık 600 kişinin katılımıyla düzenlenen programda bir konuşma yapan Babacan, iklim değişikliği konusunda küresel çözümlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Babacan, "bencil nesillerin" neden olduğu problemlerden birinin iklim değişikliği olduğunu dile getirerek, bu problemin aşılması için global bir bakış açısına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Enerji güvenliği endişeleriyle birlikte fosil yakıtların popülaritesinin artması sonucunda iklim değişikliğinin uluslararası gündemin alt sıralarına kaydığını ifade eden Babacan, "İklim değişikliğini küresel gündemin üst sıralarına taşımamız gerekiyor. Kalkınma hedefleri ile sürdürülebilirliğin el ele ilerlemesi lazım. Bir ülkenin tek başına izleyeceği politikalar iklim değişikliği sorununun çözümü için yeterli olmaz. Tüm ülkelerin iş birliği içerisinde olması gerekiyor" ifadelerini kullandı. nbsp;Türkiye'nin iklim değişikliği ile mücadelede önemli katkı sağladığını da ifade eden Babacan, "Türkiye ekonomisinin karbon yoğunluğu 1990 ile 2008 yılları arasında 0.6'dan 0.4'e geriledi. Bu düşüş enerji, sanayi, ulaşım, orman ve atık yönetim alanlarında hayata geçirilen projelerle sağlandı" değerlendirmesini yaptı. AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...