Kapalıçarşı kan ağlıyor

- Güncelleme:
Kapalıçarşı kan ağlıyor

Ekonomi Haberleri

Bazı mihrakların yeniden alevlendirdiği Gezi Parkı olayları, 552 yıllık Kapalıçarşı'yı boşalttı. Esnafın zararı yüzde 80'e yaklaştı.

İstanbul'da hem turizmin hem alışverişin kalesi kabul edilen Kapalıçarşı da gelişmelerden nasibini aldı. 552 yıllık tarihi çarşıda esnafın ciro kaybı yüzde 80'i aştı. Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Fırat, "Esnaf çok kötü durumda. Normal ciromuzun ancak yüzde 20'sini yapabiliyoruz, kayıp yüzde 80. Kapalıçarşı neredeyse çöktü" dedi. Gezi Parkı hareketinin başladığı ilk günden bu yana katlanarak ziyaretçi ve turist sayısının düştüğünü belirten Dr. Hasan Fırat, rezervasyonların iptal edilmesiyle Kapalıçarşı'nın boşaldığını söyledi. Fırat şöyle devam etti: "Böyle devam ederse durum hiç parlak değil, gelecek de aydınlık görünmüyor. Çarşı'ya gelen Amerikalı, Avrupalı, Japon aklınıza kim gelirse yok artık; Araplar bile yok!" Haziran-Ağustos arası 3 aylık dönemde tüm yılın yüzde 50 satışının gerçekleştiğini hatırlatan Fırat, "Şu anda haziran aşı bitmek üzere. En kötüsü ise böyle devam ederse artık bu yıl hiç toparlanmaz. Kaybımız büyük" dedi. Fırat, turizm ülkesi olmanın sorumluluğuyla davranılması gerektiğini söyleyerek, "Turizmdeki kayıp giderek derinleşiyor. Bu milyonlarca kişinin ekmek yediği bir sektör. İnsanlar endişe içinde ve üzgün. Kapalıçarşı'ya yerli de gelmiyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...