İran 4 bin muhafızını Suriye'ye gönderiyor

İran 4 bin muhafızını Suriye'ye gönderiyor

DÜNYA Haberleri

Lübnan'dan gelen Hizbullah militanlarının destek verdiği Suriye lideri Beşar Esad için İran da Devrim Muhafızlarını gönderme kararı aldı.

ABD'nin Suriye'deki isyancılara silah desteği verme kararını açıklamasının ardından flaş bir karar da Suriye'nin müttefiki İran'dan geldi. Robert Fisk'in Independent on Sunday'deki haberine göre İran, Suriye lideri Beşar Esad güçlerini desteklemek üzere bu ülkeye 4 bin Devrim Muhafızı gönderme kararı aldı. Devrim Muhafızı'ndan ilk grubun geçtiğimiz hafta Suriye'ye gönderildiği iddia ediliyor. Fisk, İran'da cuma günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bile bu hamleye engel olamadığını öne sürdü. Fisk'e konuşan İran yanlısı kaynaklar, bu durumun Tahran'ın Esad rejimini korumaya kararlı olduğunun bir işareti olduğunu belirtti. Hatta İran'ın İsrail'e karşı Golan tepelerinde yeni bir "Suriye cephesi" açmayı planladığı da ifade ediliyor. Esad rejimine, yaklaşık bir aydır Lübnan'dan gelen Hizbullah militanları da destek veriyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...