Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avusturyalı Türk vekilden Erdoğan'a karşı skandal sözler

Avusturyalı Türk vekilden Erdoğan'a karşı skandal sözler

GÜNDEM Haberleri

Avusturya'da Türk vekil Efgani Dönmez, ' Erdoğan'a destek verecek 5 bin kişiye tek gidiş bileti verip gönderelim. Arkalarından kimse ağlamaz' dedi.

Türkiye'de yaşanan olaylara ilişkin yurtdışında yapılan gösteriler Avusturya'da yeni bir tartışma başlattı. Avusturya Eyaletler Meclisi Yeşiller Partisi Milletvekili Efgani Dönmez önümüzdeki hafta yapılacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek mitingine katılması beklenenler için, "Bu 5 bin kişiye tek gidiş bileti verip, Avusturya'dan gönderelim. Arkalarından kimse ağlamaz." ifadelerini kullandı. Heute gazetesindeki haberin sosyal medya sayfasında yayınlanmasının ardından habere yorum yapan Efgani Dönmez'in ifadeleri Avusturya kamuoyunda tepki ile karşılandı. Konuya ilişkin aynı gazeteye konuşan Dönmez, "Bu konuda net bir sınır belirlemek istiyorum. Bu tavrı diğer Avusturyalı politikacılardan da bekliyorum. Uyum ve tolerans örtüsü altında Avusturya'nın demokrasi değerleri ile örtüşmeyen bir durumu kabul edemem." dedi.
Sivaslı göçmen bir ailenin çocuğu olan Dönmez daha önce de Avusturya'da görev yapan din görevlileri için "İmamların bir eğitime sahip olması lazım. Anadolu'nun çobanları olamazlar." ifadelerini kullanarak büyük tepki toplamıştı. Avusturya'da yaşayan Türkler sosyal medyada açıklamalara büyük tepki gösterirken Yeşiller Partisi'nden henüz bir açıklama gelmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...