Taksim'de son durum, eylemler bitti, dükkanlar açıldı

/ Kaynak: AA
Taksim'de son durum, eylemler bitti, dükkanlar açıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Taksim ve çevresinde eylemlerden dolayı bir süredir kapalı olan iş yerlerinin açıldığı gözlendi

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki eylemlerin son nbsp;bulmasının ardından araç ve yaya trafiğine açılan Taksim Meydanı ve çevresinde nbsp;yaşam normale dönüyor. nbsp;Eylemlerden dolayı iş yerlerinin bir süredir kapalı olduğu Taksim ve çevresinde, göstericilerin tahrip ettiği otobüs durakları, tabelalar, trafik ışıkları, yön levhaları, ilan panoları, trafik kameraları ile kaldırımların nbsp;yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Sabah saatlerinde yaya ve araç trafiğine açılan Taksim Meydanı'na gelen vatandaşlar, Cumhuriyet Anıtı ve Gezi Parkı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Eylemler nedeniyle büyük maddi kayıp yaşayan Taksim ve çevresindeki nbsp;esnaf, olayların bitmesini memnuniyetle karşılıyor. İstiklal Caddesi'ndeki büfe işletmecisi Hüseyin Kam, eylemler nbsp;nedeniyle iş yerini kapatma noktasına geldiğini söyledi.
Olaylardan dolayı esnafın maddi kaybının fazla olduğunu belirten Kam, nbsp;"Bu olaylar bizi yüzde 90 civarında etkiledi. Artık bitsin olaylar. Esnaf kan nbsp;ağlıyor. Yazık değil mi? Olayların bitmesi bizi biraz rahatlatır ama etkisi devam eder. Cirolarımızın yerine oturması 2-3 ayı bulur" dedi.
nbsp;Taksici Hüseyin Akdeniz de eylemlerin kendilerini olumsuz etkilediğini nbsp;dile getirerek, "15 gündür Taksim'e giremiyoruz. Oteller boş. Yollar zarar gördü. nbsp;Eylemler inşallah biter. İnsanlar kazasız belasız ekmeğine bakar. Tekrar ekmeğimize, işimize kavuşuruz" diye konuştu.
nbsp;Turizm acentesi sahibi İsmail Dügel ise olayların turizmi olumsuz nbsp;etkilediğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Müşterilerimiz yabancı olduğu için, televizyondan bu olaylarıizleyenler gelmedi tabii. Bize büyük zararı oldu. Çok iptal oldu. Halen iptaller devam ediyor. İnsanların bir an önce evlerine çekilmesini istiyoruz. Aslında olay nbsp;yok. Bu durum dış basının yapmış olduğu propagandadan dolayı bu hale geldi.İnşallah Ramazan Bayramı'nda insanları tekrar getirmeyi planlıyoruz. Olayların bitmesi bize olumlu yansıyacak."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...