Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan Suriye çıkışı, 'Uçuşa kapalı alana izin vermeyiz'

/ Kaynak: CHA
Rusya'dan Suriye çıkışı, 'Uçuşa kapalı alana  izin vermeyiz'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü, Suriye'de uçuşa kapalı alan ya da insani yardım koridoru açılmasına Moskova'nın izin vermeyeceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Suriye'de uçuşa kapalı alan ya da insani yardım koridoru açılmasına gerek olmadığını, Moskova'nın buna izin vermeyeceğini söyledi. Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lukaşeviç, "Rusya Federasyonu bu yönde bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyor. Bu tür adımların karşı yönde tepkilere neden olmasından endişe ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Libya'da uçuşa kapalı alan oluşturma ile ilgili kararın nasıl alındığını ve nasıl uygulandığını çok iyi bildiklerini hatırlatan Lukaşeviç, "Böyle bir senaryonun gerçekleşmesine izin vermeyiz." dedi. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Birleşmiş Milletleri Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulması yönündeki çağrısını değerlendiren Lukaşeviç, "Mısır yönetimi tarafından alınan kararlar beklenmedik. Suriye'de sorunun çözümü için Mısır'ın ortaya koyacağı çabalara pozitif bir katkı sağlamayacak." eleştirisi getirdi. Mursi, Esed rejimi ile tüm diplomatik ilişkileri kesme kararı almış, Suriye büyükelçiliğini kapattığını açıklamış ve Hizbullah'ın da Suriye topraklarını terk etmesini istemişti. Mısır'ın yaptığı açıklamaları garip olarak değerlendiren Lukaşeviç, Mısır'dan ek açıklama beklediklerini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...