Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Egemen Bağış'tan Jagland'a cevap

/ Kaynak: AA
Bakan Egemen Bağış'tan Jagland'a cevap

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Bakanı Bağış, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland'a toplantı özgürlüğü konusunda konsey üyesi devletleri incelemesini tavsiye etti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn nbsp;Jagland'ın Türkiye'deki gösterilere ilişkin açıklamasına yanıt verdi. nbsp;Türkiye'deki toplantı özgürlüğüne işaret eden Egemen Bağış, Jagland'ın öncelikle Avrupa'daki toplantı özgürlüklerini incelemesi gerektiğini söyledi. Bağış, "Jagland, genel sekreterliğini yaptığı konseyin üye devletlerini incelerse aslında Türkiye'deki toplantı özgürlüğünün o ülkelerin çok daha üzerinde olduğunu görür" dedi. nbsp;Toplumsal olaylarda güvenlik güçlerinin, üzerine düşeni yaparken bazen yetki sınırlarının dışına çıkabildiğini ifade eden Bağış, gösterilere müdahale sırasında yetki sınırlarını aşan polis görevlileri hakkında tahkikat başlatıldığını hatırlattı. Halihazırda üç polisin görevden el çektirildiğini anımsatan Bağış, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in bizzat olayın üzerine gideceğini açıkladığını söyledi.
Diyalogu görmemeleri düşündürücü nbsp;
"Türkiye'yi diyaloğa davet edenlerin, devam eden diyaloğu görmemesi çok düşündürücüdür" diyen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın farklı grupları temsil eden 11 kişiyle beş saatlik toplantı yaptığını, daha sonra sanatçı ve düşünürlerle bir araya geldiğini hatırlattı. nbsp;Görüşmeler sonunda Erdoğan'ın Topçu Kışlası'nın yapımıyla ilgili beklenen yargı kararının, kışlanın yapılması yönünde olsa bile İstanbul halkının plebisitle fikrinin alınacağını, İstanbulluların ne derse onun olacağını söylediğini anlattı. nbsp;
Hükümetin açıklamalarına rağmen Avrupalı siyasilerden her gün yeni açıklamaların geldiğinin anımsatılması üzerine Bağış, "Maalesef Avrupalı siyasiler de duymak istemiyor. Batı medyası da bu konuda tek taraflı yayın yaptığı için onun etkisi altında kalıyorlar ama biz kendilerine izah etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. nbsp;
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Türkiye'deki son gelişmeleri yakından izlediğini belirterek, ''Tarafları diyaloğu sürdürmeye çağırıyorum. Şiddetin daha da tırmanması engellenmeli" sözlerini sarf etmişti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...