Erdoğan'dan dövizli askerlik pazarlığı

Erdoğan'dan dövizli askerlik pazarlığı

GÜNDEM Haberleri

Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu danışma kurulu toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, dövizli askerlik için yeni rakamın Bakanlar Kurulu'nca benimsenmesini istedi

Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu'nun Ankara'da yapacağı ilk toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılarak açılış konuşması yaptı. Güncel olaylara değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gurbetçilerle dövizle askerlik pazarlığı da yaptı. 10 bin avroluk ücreti yüksek bulan temsilcilerin fiyat önerilerini de Başbakan Erdoğan çok düşük buldu. Toplantıda söz alanlar ağırlıklı olarak 5 bin avro rakamını teklif ederken Başbakan Erdoğan, yeni rakamın Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceğini kaydetti.
Erdoğan Malezyalı, Pakistanlı, Tunuslu, Yemenli, Bosna Hersekli kardeşlerime vefalarından ötürü teşekkürlerimi iletiyorum. Gazze'den Zenitsa'ya, Priştine'den Bakü'ye, Erbil'den Sana'ya kadar dostlarımızın sesini duyabilmek onların duasını alabilmek inanıyorum ki çok daha önemli. Dostun dostluğunu sınayan aslında kötü günlerdir. Türkiye'deki küçük çağlı toplumsal hareket doğru okunamadığı için yanlış tanımlamalar yaptılar. Kimi uluslararası medya kuruluşları olayları anlamadan dinlemeden biraz da olayları tahrik etmek için anında maskelerini indirdiler.

TÜRK BAHARI 2002 DE YAŞANDI


Ne dediler Türkiye'de aynen Arap Baharı yaşayan ülkeler gibi Türk Baharı'nı yaşamaya hazırlanıyor. Biz Türk Baharı'nı 2002'nin kasım ayında yaşadık. Bizi asıl sevindiren mazlumlarla, dayanışmamızdır. Somali'nin hayır duası bizim için her şeyden önemlidir. Filistin'in mazlumların hayır duası bizim için her şeyin önündedir.

BATININ GAZETESİNDE TÜRKİYE'NİN YERİ 3 SATIRDI

Nereden nereye geldiğimizi çok iyi görmemiz gerekiyor. Türkiye öyle bir ülkeydi ki uluslararası bazı çevreler Türkiye üzerine senaryolar yazıp bunları başarıyla uygulayabiliyorlardı. Batı'da herhangi bir gazetede çıkan 3 satır yazı Türkiye'de haftalarca konuşuluyordu. Batı basınında çıkan bir yazı Türkiye gündemini sarsabiliyordu. Avrupa'dan Amerika'dan oradaki siyasetçiler tarafından yapılan yorum borsanın çökmesine ya da yükselmesine neden oluyordu. Kendisine güveni olmayan bir ekonomiz bir dış politikamız vardı. Dışarıda da özgüveni olmayan bir siyasetimiz vardı. Şu anda çok azı art niyetli de olsa çoğu objektif Türkiye ile ilgili haberler yayınlanıyor. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok gündem belirleyen bir Türkiye var.

TOKYO BORSASI HAPŞIRSA TÜRKİYE ZATURE OLURDU


Türkiye ekonomisi ilgiyle izleniyor taktirle karşılanıyor. Geçmişte Tokyo Borsası hapşırsa Türkiye borsası zatüre oluyordu. Ama şu anda dünya ekonomileri ağır bir kriz yaşarken Türkiye büyüyor genişliyor. Bütün tezgahlara rağmen 2013 ilk çeyrekte hepsi çöküyor biz yine yüzde 3 büyüme kaydediyoruz. Japonya'nın ekonomisi yüzde 1 bile büyüyemezken biz yüzde 3 büyüdük. Krizdeki ülkeler borç alma kuyruğuna girmek isterken Türkiye borcunu sıfırladı. Bütün göstergeleri dipte olan bir ekonomiyi devraldık ve şu anda dünyanın en sağlam ekonomilerinden biri haline geldik.

TÜRKÇE ULUSLARASI BİR DİL OLARAK GÖRÜLÜYOR

10.5 yıllık temel sonrası her bir tuğlayı büyük bir dikkatle yerleştirdik. Her açıdan güçlü ve iddialı bir Türkiye var. Bakın son olaylarda sadece içeride ve dışarıdaki dostlar değil Türkiye'nin demokrasisi de önemli bir sınavdan geçti. Bu olaylar doğrudan Türkiye demokrasisini hedef alıyor. Kurduğumuz sağlam yapı sayesinde bu saldırılardan yara almadık. Artık nasıl bir Türkiye'de yaşadığımızın idrakinde olmak zorundayız. Yurt dışındaki akrabalarımızın değişen Türkiye'yi hissettiklerini görüyoruz. Bugün Ay Yıldızlı bayrağımız dünyanın her yerinde şantiyelerimizde gururla dalgalanıyor. Türkçe artık uluslarası bir dil olarak ilgili görüyor.

ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERİ FETHEDEBİLMEK


Nerede bir kardeşimiz varsa biz oradayız. En önemlisi büyük devlet kendi vatndaşına sahip çıkabilen bir devlettir. Demokrasisinden aktif dış politikasından güç alan Türkiye yer yüzüne dağılmış vatandaşlarına el uzatmaya başlamıştır. Güçlü orduların anlam ifade ettiği bir çağda değiliz. Toprak fetihlerinin önemli olduğu bir çağda değiliz. Önemli olan gönülleri fethetmektir. Biz güzel Türkçemizle gönüller kazanmanın gayretindeyiz. Özellikle de dünya üzerindeki her mağdura ulaşmak el uzatmak gayretindeyiz.

DÜRÜST OLACAKSINIZ HAKKI SAVUNACAKSINIZ

AP'nin kararını görüyorsunuz samimi değiller. Biz bunların kararını tanımıyoruz. Dürüst olacaksınız, hakkı savunacaksınız. Dışarıda yapılan bu çalışmalara karşı bu süreçte bir olacağız iri olacağız diri olacağız. Bütün bu olayları yapanların yanında yer alanların tavrından daha baskın olacaksınız.

Dün 1 milyon kişi toplandı. Cnn diyor ki Türkiye'de protesto mitingi. Ama miting alanını gösteriyor. Hey Allah'ım büyüksün. Oraya gelenlerin hepsi bu ülkenin hükümetine sahip çıktı. Vatanına sahip çıktı.
DÖVİZLE ASKERLİK FİYATI NE KADAR OLMALI

Şöyle burada hemen açık bir kamu oyu araştırması yapmak istiyorum. Bu dövizli askerlik konusunda daha önce 10 bin avroyla bu işi yaptık. Çok değişik rakamlar geldi. Yetki bakanlar kurulunda. nbsp; *Başbakan Erdoğan dövizli askerlik için katılımcılardan ücret önerisi aldı. Öneriler 5 bin 200 avro rakamı üzerinde ağırlık kazandı. nbsp; Biz belli bir birikimi eritmek için adım atıyoruz. Elde edilen gelir de Aile ve Sosyal Politikarlar Bakanlığı'nın şehit yakınlarına ve diğer yardıma muhtaç insanlara aktarılması sözkonusu. İşin bir de böyle bir boyutu var. Silahlı Kuvvetler, biz yedek subaysız askerlik düşünemiyoruz diyorlar. Çünkü ciddi bir nitelikli asker ihtiyacı var. Mühendisi var, yabancı dili iyi olan var. Bunları merkezlerde karargahlarda kullanma durumu oluyor. Bizim yaklaşık 200 bin muvazzaf kadromuz var. Böyle bir muvazzaf kadromuz var.
Daha önce 10 bin avro ödeyenler var. Şimdi 5 bin avro ödeyen olursa daha önce fazla ödeyenler hukuken fazla ödemelerini geri alamıyor. Bu hukuki bir karar benim kararım değil tabii ki. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...