Askeri öğrenci başvurularında büyük artış

Askeri öğrenci başvurularında büyük artış

GÜNDEM Haberleri

Bir önceki yıla oranla askeri liselerde yüzde 14, harp okullarında yüzde 22, astsubay meslek yüksekokullarında ise yüzde 9 başvuru artışı var.

Genelkurmay Başkanlığı, 2013 yılında askeri okullara yapılan başvuruların bir önceki yıla oranla askeri liselerde yüzde 13,87, harp okullarında yüzde 21,99 ve astsubay meslek yüksekokullarında ise yüzde 9,01 oranında artış olduğunu bildirdi. nbsp; Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinin Türk Silahlı Kuvvetlerinden haberler bölümünde yer alan bilgiye göre, askeri liseler ve bando astsubay hazırlama okuluna başvurular kapsamında ÖSYM tarafından bu yıl 21 Nisan'da yapılan Askeri Lise Sınavı'na (ALS) 53 bin 971 kişi katıldı. 2012 yılı ile karşılaştırıldığında sınava girenlerin sayısında, yüzde 13,87 oranında artış meydana geldi. nbsp; Bu yıl harp okullarına ise toplam 103 bin 967 kişi başvururken; bu başvuruların 43 bin 884'ü Kara Harp Okuluna, 32 bin 261'i Deniz Harp Okuluna ve 27 bin 822'si ise Hava Harp Okuluna yapıldı. nbsp; 2012 yılı ile karşılaştırıldığında Harp Okullarına yapılan başvuruların sayısında yüzde 21,99 oranında bir artış yaşandı. Bu yıl astsubay meslek yüksekokullarına başvuranların toplam sayısı 235 bin 322 gerçekleşirken 70 bin 943 kişi Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulunu, 49 bin 521 kişi Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunu, 49 bin 72 kişi Hava Astsubay Meslek Yüksekokulunu, 34 bin 644 kişi Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunu ve 31 bin 142 kişi ise Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih etti. nbsp;
2012 yılı ile karşılaştırıldığında Astsubay Meslek Yüksekokullarına yapılan başvuruların sayısında yüzde 9,01 oranında artarken, 2013 yılında askeri okullara yapılan başvurularda; bir önceki yılla karşılaştırıldığında, askeri liselerde yüzde 13,87, harp okullarında yüzde 21,99 ve astsubay meslek yüksekokullarında yüzde 9,01 oranında artış oldu. nbsp;
Türk Hava Kuvvetlerinin 102. yılı
Türk Hava Kuvvetlerinin 102'nci kuruluş yıl dönümü, 1 Haziran'da 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında kutlandı. Kutlamalar kapsamında; Türk Yıldızları, Solotürk hava gösterileri ve akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk tarafından gösteri uçuşu ile Türk Hava Kuvvetlerini ve havacılığı tanıtıcı çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Askeri liseler Türkiye çapında ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması''nda çeşitli dereceler aldı. Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 5 projeden 2'sinin, İstanbul-Asya bölgesinde bir birincilik ve bir ikincilik ödülü aldı. Ayrıca Kuleli Askeri Lisesinin tarih dalında bölge birinciliği alan projesi, 20-24 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara'da yapılan final yarışmalarına da katılarak Türkiye ikincisi oldu
Ayrıca, Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 6 projeden 2'si, İzmir bölgesinde bir birincilik ve bir ikincilik ödülü, nbsp; Deniz Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 7 projeden 5'i, İstanbul-Asya bölgesinde bir birincilik, bir ikincilik ve üç üçüncülük ödülü alırken, 7 proje 25-29 Mart 2013 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde sergilendi. nbsp; Proje yarışmasında kazanılan bu derece ile Deniz Lisesi, İstanbul-Asya bölgesinin en başarılı okulu seçildi. Deniz Lisesinin bilgisayar dalında bölge birinciliği alan projesi, 20-24 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara'da yapılan final yarışmalarına katılarak Türkiye ikincisi oldu.
Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 13 projeden 5'i, Güney Marmara/Eskişehir bölgesinde bir birincilik, iki ikincilik ve iki üçüncülük elde ederken, lisenin öğrencileri 2012 yılında yapılan yarışmalarda biyoloji dalında Türkiye birinciliği ve "Yılın Genç Araştırmacısı" derecelerini de aldı.
Şehit Teğmen Caner Gönyeli tatbikatı
Şehit Teğmen Caner GÖNYELİ-2013 Arama Kurtarma (AK) Tatbikatı, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Arama Kurtarma Teşkilatlarında yer alan sivil ve askeri unsurlar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin (AAKKM) katılımıyla, 10-13 Haziran 2013 tarihleri arasında, Doğu Akdeniz'de, Gazimağusa açıklarında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları ve kara suları ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde yer alan uluslararası sularda yapıldı.
Tatbikatta; Türk Silahlı Kuvvetleri AK unsurlarının imkan ve kabiliyetleri denenirken, müşterek AK faaliyetlerinde iş birliği ve koordinasyon en üst düzeye çıkarıldı, AK usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimleri gerçekleştirildi.
Ayrıca, TCG Heybeliada (F-511), Kuzey Afrika ülkeleri ve Arnavutluk ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla nbsp; 10 Haziran – 12 Temmuz 2013 tarihlerinde liman ziyaretleri gerçekleştirecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...