"Türkiye 10 terör örgütüyle aynı anda mücadele eden tek ülke"

Düzenleyen:
"Türkiye 10 terör örgütüyle aynı anda mücadele eden tek ülke"

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’den bir başka ülkenin aynı anda on terör örgütü ile mücadele etmediğini, “Türkiye’nin güçlü olmasını istemiyorlar” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir ziyaretinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyeleri ile akşam yemeğinde bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlattı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi sosyal tesislerinde düzenlenen akşam yemeğine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada, dünyada Türkiye’den bir başka ülkenin aynı anda on terör örgütü ile mücadele etmediğini, Türkiye’nin güçlü olmasını istemediklerini söyledi. Bozdağ, “Türkiye Devletine büyük düşmanlık yapmakta bu vatanı, bu milleti bu devleti yok etmek için uğraşmaktadırlar. Dünyada eş zamanlı on civarında terör örgütü ile mücadele eden yegane ülke Türkiye’dir. Başka bir ülke yok. Sadece terör örgütleri ile değil bu örgütlerin yularını elinde tutan istihbarat örgütleriyle de başkaca karanlık güçlerle de Türkiye mücadele etmektedir. Onun için bizim Anadolu’da varlığımızı devam ettirmemiz, milletimizin ve devletimizin bekasını korumamız ve Türkiye’nin sistemlerinin de bunları koruyacak mekanizmalara sahip olması lazımdır” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD ve Avrupa ülkelerinin Suriye ve Irak ile sınırları olmadığı iççin tuzlarının kuru olduğunu söylerken, “Türkiye’nin Irak ve Suriye’de yaşanılan sıkıntılara göz kapatma gibi durumu olamaz” dedi.

Bozdağ, “Bulunduğumuz coğrafya çok tehlikeli bir coğrafyadır. İşte Suriye’de sıkıntı, Irak’ta sıkıntı var. Irak’ta 2 milyon, Suriye’de 600 bin insan öldü. Yani yanı başımızda yaklaşık 3 milyon insan öldü. Milyonlarca insan yerinden yurdundan edildi. Onlar Türkiye’nin adeta iç meselesi gibi Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. ABD’nin Avrupa ülkelerinin tuzu kuru. Onlarla Suriye, Irak arasında onlarca ülke var. Binlerce kilometre var. Ama bizim öyle bir şansımız yok. Biz 910 kilometre Suriye ile 375 kilometre Irak’la sınırımız var. Sınırın öbür yakasındakiler ile bu taraftakiler amca, hala, dayı, teyze çocuklarıdır. Pek çok ortak noktamız var. Bizim gözümüzü kapatma, kulağımızı tıkama imkanımız yok” şeklinde konuştu.

Bakan Bozdağ’ın konuşmasının ardından ise NEÜ Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver Bakan Bozdağ’ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Bakan Bozdağ Nevşehir programını Şehitler Parkını ziyaret ederek sonlandırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...