Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muğla'da arıtma faciasına çok yönlü soruşturma

/ Kaynak: İHA
Muğla'da arıtma faciasına çok yönlü soruşturma

YAŞAM Haberleri  / İHA

Milas'a bağlı Güllük beldesindeki atık su havuzunda kaybolan 4 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Milas'a bağlı Güllük beldesindeki 1 kişinin ağır yaralı olarak kurtarıldığı metan gazı zehirlenmesinde atık su havuzunda kaybolan 4 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. 2 işçiye ait cesede ulaşılan kurtarma çalışmalarına katılan 2 itfaiye eri de gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Olay, saat 13.00 sıralarında, şehir mezarlığı yakınlarında bulunan sıvı atık arıtma tesisinde meydana geldi. Sıvı atık arıtma tesisindeki atık suların dinlendirildiği terfi tenzil istasyonunda oluşan elektrik arızası nedeniyle bakım onarım çalışması yapmayı planlayan özel bir firmanın Güllük Şube Müdürü Mustafa Öztürk (39), elektrik teknisyeni Yüksel Kum (46) ve kanalizasyon altyapı elemanı Özcan Özkan (51) ile işçiler Fikret Özdemir (37), Hasan Özgür (43), Mevlüt Özbakır (48) ve Serkan Miral'dan (27) oluşan 7 kişilik ekip, Karamersin Mevkisindeki atık su terfi istasyonuna geldi. Öztürk ve beraberindekiler burada çalışmaya başladı. 7 metre derinliğindeki atık su havuzun depo kısmına giren ekipten uzun süre haber alamayan diğer işçiler, meraklanarak aşağıya indi.
Depoya inen diğer işçilerin haber vermesi üzerine yardıma gelen Güllük Liman İşletmesi'nde görevli 4 dalgıç, gaz maskesi takarak atık su havuzuna dalış yaptı. Ölmek üzere olan Mustafa Öztürk, ağır yaralı olarak kurtarılarak 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Olayın haber verilmesi üzerine Milas ve Güllük Belediyesi ile AKUT ve UMKE ekipleri olay yerinde arama kurtarma çalışmalarına başladı. Atın su terfi tenzil istasyonundaki suyun boşlatılmaya başlamasıyla metan gazından zehirlenerek atık su havuzuna düşen 2 işçinin cesedine ulaşıldı. Kayıp olan diğer işçilerin bulunması için çalışmalara devam ediliyor.
BACALARIN KAPALI OLDUĞU İDDİASI
Acı haberi alan işçi yakınları ve çevre sakinleri tesise akın etti. Atın su arıtma tesisindeki bacaların mahalleye kötü koku gitmemesi için bir süre önce kapatıldığını öne süren çevre sakinleri, zehirlenmelerinde bu yüzden yaşanmış olabileceğini iddia ederek duruma tepki gösterdi.
Arama kurtar çalışmalarını yerinde takip eden Milas Kaymakamı Bahattin Atçı da, kurtarma çalışmaları sırasında 1 kişinin ağır yaralı olarak dışarı çıkarıldığını söyledi. Şuana kadar olan çalışmalarda 2 işçiye ait cesede ulaşıldığını ifade eden Atçı, kayıp olan 4 işçinin aranmasına devam edildiğini belirtti. İşçilerin kuyunun içindeki elektrik motorlarında meydana gelen bir arızaya müdahale etmek için depoya indiklerini kaydeden Atçı, yaşananlardan ötürü çok üzgün olduklarını sözlerine ekledi.
##tgvideo##

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...