Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamas liderleri Başbakan Erdoğan ile görüşecek

/ Kaynak: CHA
Hamas liderleri Başbakan Erdoğan ile görüşecek

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnanlı Hizbullah grubuna Suriye'den çıkma çağrısı yapan Hamas'ın liderlerini Ankara'da ağırlayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnanlı Hizbullah grubuna Suriye'den çıkma çağrısı yapan Hamas'ın liderlerini Ankara'da ağırlayacak. Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye yarın Erdoğan ile görüşecek. nbsp;Erdoğan, Halid Meşal ile İsmail Haniye'yi saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek. Filistinli Hamas grubu, Ankara ziyareti öncesinde Suriye'de Beşşar Esed rejimine destek veren Lübnanlı Hizbullah grubunu, Suriye'den ayrılmaya çağırmıştı. Öte yandan Ankara'dan önce 24 kişilik bir heyetle Kahire'ye giden Meşal ve Haniye, burada protestolardan dolayı Mısır güvenlik güçleri tarafından otellerini değiştirmeleri istenmişti. Mısır'da bir grup, Hamas'ı Mısır'ın içişlerine karıştıkları gerekçesiyle protesto etmişti. Hamas heyetinin Mısır'da Müslüman Kardeşler'in liderlerinden Muhammed Badi ile görüşmesi bekleniyor. nbsp;Bununla birlikte İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennett de bugün yaptığı açıklamada İsrail ve Filistin için iki devletli çözümün bir çıkmaza girdiğini söylemişti. nbsp;
Başbakan Erdoğan, yarınki temasları kapsamında TBMM'de AK PArti Grup Toplantısı'nda konuşacak ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile de saat 16.30'da Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek. Erdoğan, yarın ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Aile Olmak Projesi"nin tanıtım toplantısına katılacak.
Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın katılacağı AK Parti mitinglerinin tarihleri de netleşti. Erdoğan'ın, 20 Haziran'da Akdeniz Oyunları'nın açılış törenine katılmak üzere Mersin'e gideceği, 21 Haziran 14.30'da Kayseri, 22 Haziran saat 17.00'de Samsun, 23 Haziran saat 17.00'de ise Erzurum'daki mitinge katılacağı belirtildi. Başbakan Erdoğan, 21 Haziran'da ayrıca Kayseri'de yapılacak U20 Dünya Futbol Şampiyonası'nın açılış törenine de katılacak.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...