Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bülent Arınç'tan BBC'ye kınama

/ Kaynak: AA
Bülent Arınç'tan BBC'ye kınama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün A Haber televizyonunda verdiği röportajda BBC'nin bu tutumunu kınadı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün A Haber nbsp;televizyonunda verdiği röportajın, BBC tarafından amacından ve sözün bağlamından nbsp;çıkartılarak farklı bir şekilde kullanıldığını, haberin veriliş şeklinde, sanki nbsp;hükümet protestoları bastırmak için orduyu ve tüm güçlerini kullanacakmış gibi nbsp;yanlış bir algı oluşturulduğunu belirterek, BBC'nin bu tutumunu kınadı.
Arınç, konuyla ilgili BBC Genel Yayın Yönetmenliğine bir yazı nbsp;gönderdi. nbsp;Başbakan Yardımcısı Arınç, BBC'ye gönderdiği yazıda, "Bugün A Haber nbsp;televizyonunda verdiğim röportaj BBC tarafından amacından ve sözün bağlamından nbsp;çıkartılarak farklı bir şekilde kullanılmıştır. Haberin veriliş şeklinde, sanki nbsp;hükümet protestoları bastırmak için orduyu ve tüm güçlerini kullanacakmış gibi nbsp;yanlış bir algı oluşturulmuştur" ifadelerini kullandı. nbsp;Konuşmasının o bölümünde hükümetin kanundan doğan haklarını nbsp;sıraladığını belirten Arınç, şu sözleri kullandığını aktardı: nbsp;"AK Parti hükümetinin ne olağanüstü hal yapma düşüncesi olabilir ne de nbsp;başka bir şey. Biz Türkiye'de her şeye hakimiz. Hükümetimiz her şeyi kontrol nbsp;altında tutar ve her kanunsuz fiilin faillerini ortaya çıkarır, hesabını sorar. nbsp;20 sene devam eden olağanüstü hali, hükümetimizi kurduk 12 gün sonra bitirdik. nbsp;Tekrar böyle bir şeyi, ne uygulamaya niyetimiz ne kararımız var. Elimizdeki tüm nbsp;yetkiler bu olayları bastırmamız için yeter. Bizim kolluk kuvvetlerimizin görevleri bellidir. Bir yerde toplumsal bir olay meydana geldiğinde valilerimiz nbsp;bölgede asayişi sağlamakla sorumludur. Önce polisleri, arkasından jandarma nbsp;güçlerini kullanırlar. Eğer olaylar yayılırsa valilerimizin isteğiyle oradaki nbsp;askeri güçler de bu huzurun sağlanması için kullanılabilir. Bunu farklı nbsp;algılamamak lazım. 5442 sayılı Kanunun valilere verdiği yetkiler sonuna kadar nbsp;kullanılır ve valilerimiz asayişi temin ederler."
Konuşmasında hükümetin kanundan doğan haklarını sıralarken nbsp;"valilerimizin isteğiyle oradaki askeri güçler de bu huzurun sağlanması için nbsp;kullanılabilir" sözlerinin yanlış anlaşılmamaması gerektiğinin ısrarla altını nbsp;çizdiğini belirten Arınç, "Ancak BBC konuşmamın bir bölümünü yok sayıp haberi nbsp;başka amaçla oluşturmuş çok yanlış bir algının oluşmasına neden olunmuştur. Bu nbsp;haberin düzeltilmesini bekliyor ve Gezi Parkı olayları başladığından beri BBC'nin nbsp;yanlı haber anlayışının bir örneği olan bu tutumu kınadığımı ifade ediyorum" nbsp;
açıklamasına yer verdi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...