Gezi parkı odaklı gelişmeler

/ Kaynak: AA
Gezi parkı odaklı gelişmeler

GÜNDEM Haberleri  / AA

"Taksim Yayalaştırma Projesi" kapsamında yapılan çalışmaları protesto eylemleri çerçevesinde, İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de bugüne kadar 27 yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı.

"Taksim Yayalaştırma Projesi" kapsamında yapılan nbsp;çalışmaları protesto eylemleri çerçevesinde, İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de nbsp;bugüne kadar 27 yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar nbsp;arasında, daha sonra gazeteci olduklarını beyan eden 5 kişi de bulunuyor. nbsp;Alınan bilgiye göre, Taksim Gezi parkı odaklı olaylar sırasında nbsp;İstanbul'da 22, Ankara'da 4, Eskişehir'de ise 1 yabancı uyruklu kişi gözaltına nbsp;alındı. Gözaltına alınanlardan 21 kişi serbest bırakılırken, 6 kişinin gözaltı nbsp;işlemleri sürüyor. nbsp;İstanbul'da gözaltına alınan 22 kişiden 19 kişi serbest bırakılırken, nbsp;bunlar arasında bulunan Alman uyruklu bir kişi ise sınırdışı edildi. 3 kişinin nbsp;gözaltı işlemlerinin devam ettiği İstanbul'da, gözaltına alındıktan sonra nbsp;gazeteci olduğu anlaşılan 4 kişi de yer aldı. nbsp;Ankara'da gözaltına alınan 4 kişiden 2'si serbest bırakılıken 2'sinin nbsp;gözaltı işlemleri devam ediyor. Gözaltı işlemleri devam eden kişilerden birinin nbsp;gazeteci olduğu öğrenildi. nbsp; nbsp;Eskişehir'de ise gözaltına alınan bir kişinin işlemleri sürüyor. nbsp;Gözaltına alınan yabancı uyruklular arasında İran, Rusya, Fransa, nbsp;İngitere, Almanya, Yunanistan ve Kanada vatandaşlarının bulunduğu öğrenildi.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...