Halkı, lazer güdümlü bombalarla vurmuşlar

Düzenleyen:
Halkı, lazer güdümlü  bombalarla vurmuşlar

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı Akıncılar Üssü İddianamesinde FETÖ’cülerin, TBMM, Ankara Emniyet ve Gölbaşı’ndaki Özel Harekat’ı vurmak için hangi bombaları kullandıkları yer aldı.

Buket Güven ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı Akıncılar Üssü İddianamesinde FETÖ’cülerin, TBMM, Ankara Emniyet ve Gölbaşı’ndaki Özel Harekat’ı vurmak için hangi bombaları kullandıkları yer aldı. Buna göre FETÖ’cüler 15 Temmuz gecesi GBU-10 ve MK-82 bombalarını kullandılar. Her iki bomba da lazer güdümü ile kullanılıyor. Lazer podu ile işaretlenen yer tam isabet olarak vuruluyor.
GBU-10/ GBU-12 (PAVEWAY II): 250 kilogramağırlığında. 15 kilometre menzilden nokta hedefi vurabiliyor. Bina ve köprü gibi sağlam yapıların imha edilmesinde kullanılıyor. MK-82 ve MK-84 olarak adlandırılan çok amaçlı bombalar temel alınarak geliştirilen bu sistem, lazer güdümlü çalışıyor. PKK’ya özellikle bu bombalarla büyük zayiat verdirilmişti. ABD yapımı Mark 80 serisi için TSK envanterinde bulunan MK-82 ve MK84, lazer güdümlü olarak atılabiliyor. MK-82’ler ise, Mark 80 serisinin en çok kullanılan bombası. 227 kilogram ağırlığında, 2.2 metre uzunluğundaki MK-82’lerin patlayıcı başlığı 89 kilogram, çapı ise 273 milimetre. MK84 ise 3.3 metre uzunluğunda 908 kg ağırlığında.   

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...