G8 zirvesinin ana gündemi Suriye

G8 zirvesinin ana gündemi Suriye

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 8 ülkenin liderleri G8 zirvesi için Kuzey İrlanda'da bir araya geldi. Zirvenin ana gündemi Suriye oldu.

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 8 ülkenin liderleri G8 zirvesi için Kuzey İrlanda'da bir araya geldi. Zirvenin ana gündemi Suriye oldu. nbsp;Esad rejimine arka çıkan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile muhaliflere silah yardımı yapacağını açıklayan Barack Obama bir yıl aradan sonra karşılaşacak. nbsp;Liderler iki gün boyunca Suriye'nin yanı sıra küresel ekonomiden terörle mücadeleye bir çok konuyu masaya yatıracak. Zirveye Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da katılıyor. nbsp;ABD ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasına yoğunlaşması beklenen ev sahibi başbakan David Cameron zirve öncesi Japon mevkidaşı Shinzo Abe ile görüştü. Abe'nin mali politikalara ve merkez bankalarına dikkat çekeceği tahmin ediliyor. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...