Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afgan mülteciler Van'a geldi!

Düzenleyen:
Afgan mülteciler Van'a geldi!

GÜNDEM Haberleri

İran üzerinden Van'a geldiği belirtilen Afganistan uyruklu mülteciler, İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkililer tarafından otel ve spor salonlarına yerleştirildi.

İHH Van yetkilisi İbrahim Çinkılıç, vatandaşların haber vermesi üzerine otogar gittiklerini belirterek, "Van otogarında gittiğimizde 100-150 civarında Afgan uyruklu vatandaşın olduğunu gördük. Daha sonra bunlar toplu şekilde İran üzerinden geldiklerini belirttiler. Biz de kadın ve çocukları çeşitli otellere yerleştirdik. Şuan 90’a yakın erkeği spor salonuna yerleştirdik. Vatandaşlarımızla birlikte battaniye falan ayarladık. Van Büyükşehir Belediyesi kahvaltı öğle yemeği ve akşam yemeği verecek. Emniyete gerekli bilgiler verildi. Göç İdaresi Müdürlüğü yarın gerekli işlemleri yapacak ve akibetleri belli olacak" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI UYARMIŞTI
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında "Aldığımız bilgilere göre İran'da 3 milyon mülteci var, Türkiye'ye hareketlenme içinde. Türkiye'ye gelmeye çalışıyor. Daha çok Afgan mülteciler" ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...