Bosna Hersek kimlik kartı krizine ilk kurbanını verdi

Bosna Hersek kimlik kartı krizine ilk kurbanını verdi

DÜNYA Haberleri

Belgrad'da acil ameliyata alınması gereken bir bebek, Sırbistan'a girişine kimliği olmadığı gerekçesiyle izin verilmeyince hayatını kaybetti.

Bosna - Hersek'te kimlik kartı krizi bir bebeğin canına mal oldu. nbsp;Belgrad'da acil ameliyata alınması gereken bir bebek, Sırbistan'a girişine kimliği olmadığı gerekçesiyle izin verilmeyince yaşamını yitirdi. Ülkede Anayasa Mahkemesi vatandaşlık numarasıyla ilgili bir kanunu iptal edip, parlamento da bir türlü yeni yasal düzenlemeyi geçiremediği için 12 Şubat'tan sonra doğan bebeklere kimlik kartı verilemiyor. nbsp;Bebeğin babası Emir Hamidoviç, bürokrasi ile kaybettikleri zamanın küçük kızlarının hayatına mal olduğunu söyledi, nbsp;"Sonunda bebeğimizi Belgrad'a götürebildik ancak bunun için uzun zaman yalvardık. Devletten onun için bir numara alamadık. Sınırdan geçip geri dönebilmek için her şeyi kendimiz halletmek zorunda kaldık." nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...