Diş eti kabusundan kurtulabilirsiniz

Düzenleyen:
Diş eti kabusundan kurtulabilirsiniz

SAĞLIK Haberleri

​Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, “Dişi saran diş eti dokusunun görselliği, en az dişlerin görüntüsü kadar estetik açıdan önemlidir. Ne kadar güzel dişlerimiz ya da ne kadar güzel protezlerimiz olursa olsun yetersiz diş eti estetiği bize her zaman problem oluşturacaktır. Ayrıca dudaklarla beraber dişlerimizin çerçevesini oluşturan bu yapıları olabildiğince estetik hale getirmemiz gerekir” dedi.

Dişi bütünüyle sarmalayan diş eti dokusunun görünüşü en az dişlerin görünümü kadar estetik açıdan mühim bir ayrıntı olduğunu ifade eden Arslan, “Güzel dişlerinizin olması, protezlerinizin mükemmel olması yeterli olmayacaktır. Hoş görünmeyen diş eti, bizlere estetik açıdan sürekli problem oluşturacaktır. Dudaklarla beraberce dişlerin çerçeve yapısını oluşturan bu düzeni mümkün olduğunca estetik hale getirmek son derece önemlidir” diye konuştu.
Diş eti iltihaplarına bağlı olarak gelişen şişme, morarma, parlaklık ve kanamalı diş etlerinin günümüzde en sık karşılaşılan problemler arasında yer aldığını söyleyen Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, “Diş hekiminiz tarafından en uygun biçimde uygulanacak tedavi yöntemiyle ağız hijyenine mutlaka dikkat edilmesi gerekir” ifadelerini kaydetti.

“Diş etinin fazla görünme durumu: "gummy smile"

Gumy Smile gülümse esnasında diş etinin fazla göründüğü durum olduğunu kaydeden Arslan, “Lazer sistemlerindeki gelişmelerle tedavi süreci hızlanmakta ve rahatsızlığın tekrarlanma olasılığı azalmaktadır. Mekanik temizliği takiben lazer ile cep dediğimiz ve diş eti rahatsızlıklarına yol açan bakteriler bu bölgeden rahatlıkla temizlenebilmekte ve lazer ile rahatlıkla acısız ve neredeyse hiç kanama olmadan diş eti istediğimiz boyutlara getirilebilmektedir. Diş eti iltihabına veya yaşlanmaya bağlı olarak diş etinde çekilmeler görülebilir. Burada en büyük sıkıntı dişlerin aralarında oluşan siyah boşluklardır. Ayrıca diş etinin çekilmesine bağlı olarak dişlerin uzamış gibi görünmesi estetiği olumsuz yönde etkilemektedir. Bu gibi durumlarda hastaya diş eti eklemesi yaparak bu alanların kapanmasını sağlamaktayız. Gelişen cerrahi teknikler bu tedavi şeklinin başarı şansını arttırmaktadır” açıklamasında bulundu.Son olarak İlker Arslan, “Özellikle esmer bireylerdeki melanin pigmentasyonu diş etinin pembe rengini koyulaştırmaktadır. 15 dakikalık bir lazer tedavisini takiben bu renklenmeler rahatlıkla giderilebilmektedir” şeklinde konuştu.
 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...