Bucarelli'den İstanbul'a sergi

/ Kaynak: AA
Bucarelli'den İstanbul'a sergi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Bucarelli'nin 15 Eylül'de İstanbul Fatih'teki tarihi Küçük Mustafa Paşa Hamamı'nda "Aşkın gözyaşı olarak: Su" adlı sergisini sunacak.

nbsp;İtalyan Sanatçı Angelo Bucarelli'nin 15 Eylül'de İstanbul Fatih'teki tarihi Küçük Mustafa Paşa Hamamı'nda izlenime sunulacak "Acqua, Come nbsp;Lacrime d'Amore (Aşkın gözyaşı olarak: Su)" adlı sergisinin basın toplantısı, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde yapıldı. İtalyan Kültür Merkezi'nin katkılarıyla 13. İstanbul Sanat Bienali'ne paralel olarak yapılacak ve 14 Ekim'e kadar açık kalacak serginin başlığının, İstanbul'un su zenginliğinden etkilenen Osmanlı şairlerinden Tursun Bey'den esinlenerek belirlendiği bildirildi. Çalışmalarında, demir, cam, tekstil, nakış ve fotoğraf gibi farklı sanat dallarını entegre bir biçimde kullanmasıyla bilinen heykeltraş ve fotoğraf sanatçısı Angelo Bucarelli, yaptığı konuşmada, Laura Barreca kuratörlüğünde hazırlanan sergisi için, "Türkiye'ye bana kucak açtığı için teşekkür ederim" dedi. Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil de iki ülke ilişkilerinin çok iyi bir durumda olduğuna dikkati çekerek, "Sevgili dostum Angelo Bucarelli'yi, İstanbul'da ağırlayacak olmaktan dolayı çok memnunum" diye konuştu. Bu arada, Büyükelçi Akil, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin bir soruya, "Hafta sonunda iki gün boyunca İstanbul'da Taksim yakınlarındaydım. Her şey sakindi" diye yanıt verdi. Akil, yabancı basının "Türkiye'de bir iç savaş varşımış" gibi konuyu aktarmasını da doğru bulmadığını dile getirdi. Akıl, "Türk demokrasisi, batı Avrupa demokrasisinin altında değildir"ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...