CHP'li belediyenin ağaç katliamına tepki gecikmedi

/ Kaynak: İHA
CHP'li belediyenin ağaç katliamına tepki gecikmedi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şarköy Belediyesi'nin meydan ve yol çalışmaları sırasında bir çok ağacı kesmesine vatandaşlardan gelen tepki üzerine, Çevre Derneği'de destek verdi.

nbsp;Şarköy Belediyesi'nin meydan ve yol çalışmaları sırasında bir çok ağacı kesmesine vatandaşlardan gelen tepki üzerine, Çevre Derneği'de bir açıklama yaparak destek verdi. Çevre Derneği "Yerel yöneticilerin her fırsatta yenisini dikiyoruz açıklaması ağaç katliamını haklı çıkarmaz. Belediye halkı bilgilendirmek ve STK'ların görüşlerini almak zorundadır Sosyal Demokrat bir siyasi partinin yerel yönetimine de bu yakışır" açıklamasında bulundu. CHP'li Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Süleyman Altınok, Dr.Cemal Özkan Caddesi, Arif Hikmet Caddesi ve Bahçeler Sokakta yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında, başta Çınar ağacı, Dut ağacı olmak üzere bir çok ağacı kesti, kökünden söktü. Son olarak Cumhuriyet Meydanında yapılan çalışmalarda kesilen ağaçlar üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Meydan düzenlemesi sırasında Atatürk Anıtı önündeki ağacın belediye kepçesiyle önce açıldığını söyleyen vatandaşlar, iki gün sonra da ağacın kökünden söküldüğünü ifade ettiler. Demokrat Parti İlçe Başkanı İsmail Subaşı, Rumlardan kalma dut ağacının yol genişletme çalışmaları sırasında kesilmesinin ardından, aynı yol güzergah üzerindeki Çınar ağacının kökünden sökülmüş olmasına üzüldüklerini ifade etti. nbsp;CHP'li Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, kesilen bazı ağaçların kuruduğunu, bazılarının önemsiz olduğunu ifade eden açıklamalar yaparken, kaldırılan ağaçların yerine yenilerinin ekildiğini gerekçe gösterdi. Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneğin yaptığı yazılı açıklamada, "Şarköy Belediyesi'nin çevre düzenlemeleri ve yol çalışmaları sırasında bir çok ağaç zarar gördü. Söküldü, kesildi, yanlış budamaya kurban edildi." diyerek "Şarköy halkının bu durumdan rahatsız olduğunu, bize yaptığı şikayetlerin yoğunluğundan biliyoruz. Dernek olarak kurumlarımızı uyarıyoruz, yeterli ağaçlara sahip olmayan ilçemizin, sudan nedenlerle yetişmiş bir ağaçtan vazgeçme lüksü yoktur. Yerel yöneticilerin her fırsatta yenisini dikiyoruz açıklaması ağaç katliamını haklı çıkarmaz Yenisini de dikeceğiz, var olana da sonuna kadar sahip çıkacağız. Şarköy Belediyesi yapacağı çevre düzenlemeleri ve yol çalışmalarını projelendirmek, halkı bilgilendirmek ve STK'ların görüşlerini almak zorundadır Sosyal Demokrat bir siyasi partinin yerel yönetimine de bu yakışır" ifadesinde bulundu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...