Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bozdağ'dan ABD'ye çağrı: Gülen’in vizesini de iptal et

Düzenleyen:
Bozdağ'dan ABD'ye çağrı: Gülen’in vizesini de iptal et

POLİTİKA Haberleri

Adalet Bakanı, “Adil Öksüz vizesini iptal ettiğimizi söylemek için aramıştık” diyen ABD’ye samimiyet çağrısında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Konsolosluğu’nun Akıncı iddianamesinin 2 numaralı ismi firari Adil Öksüz’ü “vizeni iptal ettik” diye arandığının ortaya çıkmasının ardından ABD’ye “Fethullah Gülen’in vizesini de iptal et” diye çağrıda bulundu. Bakan Bozdağ, dün TGRT Haber’de söz konusu skandalı ortaya çıkaran yazarımız Batuhan Yaşar’ın sorularını cevapladı. Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Adalet Bakanı, Washington yönetimine şöyle seslendi: “ABD, Adil Öksüz konusunda eğer samimi ise FETÖ elebaşının vizesinin hemen iptal edilmesi ve tutuklanması gerekiyor. ABD Büyükelçiliği bizim şüphelerimizi gidermek istiyorsa, başka vizesini iptal edip de aradığı kişilerin sayısını ve mümkünse isimlerini açıklasın. Türkiye kamuoyu da öğrensin. O zaman biz hepimiz özür dileriz. ‘Gerçekten bu ABD Büyükelçiliğinin bu rutin bir uygulamasıdır. Biz bu uygulamayı farklı değerlendirmişiz’ deriz, özür dilemekten de çekinmeyiz.”
BİLDİĞİNİ AÇIKLA
“AK Parti’de 120-180 arası ByLock’çu milletvekili var” diyen CHP Lideri Kemal  Kılıçdaroğlu’na cevap veren Adalet Bakanı şunları söyledi: “AK Parti içerisindekileri bilen adam, CHP’nin içindekileri bilmez mi, bu da yalanın ve iftiranın bir başkasıdır. Elinde bir liste varsa neden saklıyor. Açıklasın. Gazetecilere konuşuyorsan, alacaksın o listeyi oradakilere dağıtacaksın. FETÖ’nün taşeronluğunu yapma, iftiraları aktaran kanal olma. Dürüst ol. Elinde bir belge varsa savcılıklara götür ver. Neden vermiyor? Çünkü yalan söylüyor.”
DURUMA HAKİMİZ
Bir reklam filmi sebebiyle “darbe olacak” diye halkın sokağa dökülmesini de değerlendiren Bakan Bozdağ şöyle dedi: “FETÖ sürekli tahrik ediyor. Hiç merak etmeyin duruma hakimiz. FETÖ’nün bir şey yapma kabiliyeti yoktur. İçeridekilerde aman çözülmeyin, dağılmayın diyerek beklenti oluşturuyorlar. Gerçekte görülmüş gibi rüyalar yayıyorlar. FETÖ’nün kullandığı uyuşturma ve motivasyon taktiğidir bu. Cezaevindekiler aldıkları talimat gereği her şeyi reddediyor. İtirafçıların üstüne büyük baskı yapılıyor.”
HSYK KARAR VERİR
Adalet Bakanı, FETÖ’cü gazetecileri salıveren savcıların açığa alınması konusunda da şunları söyledi: “Açığa alma görevden alma anlamına gelmez. Bir inceleme ve soruşturma maksadıyla yapılmış bir şeydir. Müfettiş raporuna göre HSYK kanuna uygun bir değerlendirme yapar.”

ÖKSÜZ İNFAZ MI EDİLDİ?

Adalet Bakanı Bozdağ, firari Adil Öksüz’ün yurt dışına çıkacağına inanmadığını söyledi. Öksüz’ün infaz edilebileceğini ifade eden Bozdağ şöyle dedi: “Adil Öksüz’ün gerçek kimliğinin ortaya çıkmasıyla devletin bütün birimlerinin teyakkuza geçti. Medya üzerinden görüntüleri Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşıldı. Türk halkı, gördüğü zaman mutlaka polise ihbar edecek, belki kendi yakalayacak ve teslim edecek. İstihbarat örgütümüz, güvenlik birimlerimiz hepsi bu meselenin üzerinde. Bu kadar bilinir hale geldikten sonra böyle birinin hareket halinde bir yerden bir yere intikali ve oradan oraya gitmesi kolay bir iş değil. İki ihtimal var; ya FETÖ çok şey bildiği için bunu infaz etti, ben bunu zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Ya da bu bir yerde birileri tarafından saklanıyor. Çünkü hareket halinde olsa bir yerde olmasa diğer yerde, ya güvenlik birimleri, ya istihbarat ya halkımız bir şekilde ona ulaşır, onu yakalardık. Onun için bir yerde hâlâ saklandığını, kaçamadığını düşünüyorum. Çünkü tespit edildiği an yurt dışına çıkma ihtimali gözükmüyor. Hayatın olağan akışına da pek uymuyor.”

1 KASIMDAN SONRA DARBE KARARI ALDILAR

FETÖ’nün darbe kararını 1 Kasım seçimlerinden sonra aldığını açıklayan Bakan Bozdağ, şu bilgileri verdi: Darbeden başka çarenin kalmadığına kanaat getiriyorlar. Adil Öksüz, Kemal  Batmaz ve diğerleri, aktif rol oynayan askerlerle toplantılar yapıyor. Planlarını götürüp FETÖ elebaşı Gülen’e gösteriyorlar.  Onay alınıp 15 Temmuz’da devreye sokuyorlar. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...