Kyodo, ' Olimpiyatlarda ibre Tokyo'ya kaydı'

/ Kaynak: CHA
Kyodo, ' Olimpiyatlarda ibre Tokyo'ya kaydı'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Japonya'nın kamu haber ajansı Kyodo, Türkiye'de yaşanan gerilimden dolayı 2020 olimpiyatlarının ibresinin Tokyo'ya kaydığını savundu.

nbsp;Japonya'nın kamu haber ajansı Kyodo, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin 2020 oyunlarına evsahipliği yapacağı kenti açıklamasına aylar kala Türkiye'de yaşanan gerilim sebebiyle ibrenin Tokyo'ya kaydığını savunan bir haber yayınladı. 2020 Olimpiyat Oyunları'na hangi ülkenin ev sahipliği yapacağı 7 Eylül'de Buenos Aires'te yapılacak toplantı sırasında ilan edilecek. İstanbul'un şansının Türkiye'de son günlerde yaşanan gerilim nedeniyle darbe yediği, şansın Tokyo'ya kaydığı yorumları gelmeye başladı. Japonya'nın kamu haber ajansı Kyodo'ya göre, komitenin Avrupalı üyelerinden biri Tokyo'nun oyunlara ev sahibi olma hakkını kazanmaya yakın olduğu yorumunda bulundu. Başka bir üye de Japonya'nın büyük bir hata yapmadığı takdirde Tokyo'nun kazanacağını öne sürdü. Asyalı bir üye ise Türkiye'de yaşanan olayların İstanbul'un şansına "büyük bir darbe" vurduğu yorumunu yaptı. 1964 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Tokyo, güvenilir, temiz ve mali olarak güçlü şeklinde nitelendiriliyor. Ancak 2020 Olimpiyatları için ortaya net bir vizyon koyamadığı gerekçesiyle Tokyo favori olarak görülmüyordu. Bu eleştirilerin sürdüğü bir ortamda Tokyo Valisi Naoki Inose'nın İslam ülkelerini ve İstanbul'u hedef alan açıklamaları, Japon başkentinin şansını iyice düşürmüştü. Ancak Türkiye'de yaşanan olayların Tokyo'nun şansını yükselttiği inancı ülkede yaygınlaştı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...