Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Deniz kızının hayali olimpiyatlara katılmak

Düzenleyen:
Deniz kızının hayali olimpiyatlara katılmak

SPOR Haberleri

Doğuştan kolları olmayan Sevilay Öztürk’ün en büyük hayali, 2020 Olimpiyatları’na katılıp birincilik kürsüsüne çıkmak.

14 yaşındaki Sevilay Öztürk, Rio 2016 Paralimpik Oyunları’nda finalde yarıştı. Azmin ve başarının sembolü Sevilay yüzerek engellerini kaldırdı. Arkadaşlarının “Deniz Kızı” dediği Sevilay için babası Bülent Öztürk işini bıraktı, hayatını kızına adadı.

Kahramanmaraş’ta yaşayan Bülent-Hülya Öztürk çiftinin ilk çocuğu olan Sevilay, doğuştan iki kolu olmadığı için günlük yaşamında ailesinin desteğine ihtiyaç duyuyor. Kendisi gibi iki kolu olmayan milli yüzücü Beytullah Eroğlu ile tesadüfen hastanede karşılaştıktan sonra yüzmeye başlayan Sevilay, 2 yılı aşkın süredir birçok başarıya imza attı. Baba Bülent Öztürk, her gün antrenmana götürdüğü kızını havuzdan çıktıktan sonra havluyla kuruluyor, elbiselerini giydiriyor.

Azmi ve gayretiyle dikkat çeken Sevilay, sadece yüzme sporunda değil derslerinde de çok başarılı. Arkadaşlarının “Deniz Kızı” dediği Sevilay’ın yüzme sporu dışında ki en büyük tutkusu ise bisiklete binmek. Sevilay, “İnsan isterse her şeyi başarır” diyerek, en büyük hayali olan 2020 Olimpiyatları’na emin adımlarla ilerliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...