Taksim'in ortasında 'duran adam' sosyal medyayı salladı

Taksim'in ortasında 'duran adam' sosyal medyayı salladı

GÜNDEM Haberleri

Taksim Meydanı yeni ve ilginç bir eyleme tanıklık etti. Öylece ayakta duran Erdem Gündüz isimli dansçı, sosyal medyanın da zirvesine yerleşti.

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinin ardından pazar günü Taksim'e çıkışların engellenmesini protesto eden performans sanatçısı Erdem Gündüz isimli bir kişi, dün akşam saat 18:00'da Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı. nbsp;Protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören vatandaşlar da destek için Gündüz'ün yanında hareketsizce durmaya başladı ve sayıları kısa sürede 300 kişiye ulaştı. Gündüz, akşam saat 20.00 sıralarında protestosu ile ilgili olarak, "Her şey ortada. İnsanları Taksim'e sokmuyorlar" şeklinde açıklama yaptı. Akşam saatlerinde ise polis ekipleri Gündüz'ü üstünü ve çantasını aradı. Meydan'da bekleyen Gündüz'ün yanına gelen polis ilk önce çantasını aradı. Gündüz'ün çantasında ilaç, eldiven, cüzdan, kitap, anahtar olduğu görüldü. Polis ayrıca Gündüz' üzerini de aradı. Durumu polise ihbar ettiğini söyleyen bir vatandaş ise "Duruyordu dikkatimi çekti, bomba olur, bir şey olur diye 155'i aradım. Ben bir saattir oturuyorum bir saattir burada" dedi.
POLİSTEN MÜDAHALE: 10 GÖZALTI
Aralarında modacı Barbaros Şansal, oyuncu Selçuk Yöntem gibi isimlerin de bulunduğu "Duran Adam"lar eylemine geceyarısından sonra polis müdahalesi geldi. Hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başlayan grubu polis dağıttı. Protestoyu başlatan Erdem Gündüz müdahaleden hemen önce alandan ayrıldı. Müdahale, saat 01.50'de AKM önünde konuşlanan polisler tarafından gerçekleştirildi. Polisin güç kullanmadan yaptığı müdahaleye rağmen Taksim Metro çıkışında beklemekte ısrar eden 10 kişi ise gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar otobüse bindirilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Protestocu grubun alandan çıkarılmasının ardından yaklaşık 100 polis Taksim Metro çıkışında beklemeye başladı.
Ancak müdahalenin ardından gece geç saatlerde bu kez 3 kadın 'durma eylemi'ne başladı. Bekleyişlerini gün aydınlanana kadar sürdüren kadınlardan biri yere yığılarak baygınlık geçirdi.
İsmi öğrenilemeyen beyaz kıyafetli kadına su içiren diğer eylemciler, arkadaşlarını taksiye bindirerek hastaneye götürdü.
Göstericilerden bazıları Taksim Meydanı'nda yerlere yatarak uyurken, bazıları da çevrede temizlik yaptı. Taksim ve çevresinde görevli polisler ise sandalyelere oturarak ve kaldırımlara oturarak dinlendi.
BEŞİKTAŞ'TA BEKLEME
Bu arada "Duran Adam" eylemi Gezi Parkı eylemlerinin bir diğer önemli durağı olan Beşiktaş'ta da gerçekleştirildi. Taksim'deki duran adamın ardından bir kişi saat 00.00'da Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı.
Beşiktaş Çarşı Grubu'ndan 11 kişi Gezi Parkı olayları nedeniyle gözaltına alınmıştı.
Kartal heykeli önünde bekleyen bir kişinin yanına da 10 çift ayakkabı bırakıldı.
'Duran eylemci' 5 saat kimseyle konuşmadan bekledi. Bu süre boyunca yanına Taksim'deki gözaltıları protesto etmek için de 10 çift ayakkabı bırakıldı. Eylemcinin heykel önündeki bekleyişi halen devam ediyor.
ETHEM'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YERDE DURDU
Bu arada durma eylemi Ankara'da Ethem Sarısülük için yapıldı. Gezi Parki eylemleri sırasında yaşamını kaybeden Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde bir kadın durdu.
Öte yandan bu protestolar Twitter 'ın dünya gündemi sıralamasında "duran adam" ismiyle en üst sırada yer aldı.
Bu arada oyuncu Fırat Tanış da, Taksim Meydanı'ndaki 'Duran Adam'dan esinlenerek yolun ortasında durarak çektirdiği fotoğrafı Twitter'dan paylaştı.
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...