HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hüseyin Çapkın, 'Polis 18 günde 1 kez evine gitti'

Kaynak:
Hüseyin Çapkın, 'Polis 18 günde 1 kez evine gitti'

GÜNDEM Haberleri  / 

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 'Polis 40 saatte 4 saat uyuyabildi. 18 günde ancak 1 kez evine gitti' diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gezi Parkı eylemlerinde bazı kesimlerin polisi pasifize etmeye çalıştığını belirterek, "Bir takım kirli bilgiler ve sosyal medya üzerinden atılan iftiralarla polisi pasifize etme istekleri gibi şeyleri gördük bu süreçte" dedi. nbsp;Kurmayları ile birlikte geceyarısı Taksim'de görev yapan emniyet mensuplarını ziyaret eden Çapkın, polise yönelik iftira kampanyası yürütüldüğünü söyledi. Çapkın, "Bir takım kirli bilgiler ve sosyal medya üzerinden atılan iftiralarla polisi pasifize etme istekleri gibi şeyleri gördük bu süreçte. Çok şey yaşadık. Vatandaşlarımız da çok önemli şeyler yaşadılar. Yanında yürüyen insanlarından birilerinin polise ateş ettiğini ve polisi yaraladığını gördü insanlarımız. Dolayısıyla bunun doğru bir şey olmadığını gördü halkımız. İçerlinde marjinal örgütlerden unsurlar vardı, bunları gördüler. Buna benzer süreçler yaşadık, fakat bir noktaya geldiğimize inanıyorum. Halkımız bilinçlendi" şeklinde açıklama yaptı. Polisin rejimin bekçisi olduğunu ifade eden İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, polisin yasaların uygulayıcısı olduğunu, dolayısıyla yasa dışı hareket eden gruplara göz yummasının mümkün olmadığını kaydetti.
"POLİS, 40 SAATTE 4 SAAT UYKUYLA GÖREV YAPTI"
Çapkın sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaptığımız iş budur; yasal gerekler neyse onları yerine getiriyoruz. Bunu yerine getirirken de tabi tenkit edildiğimiz su atma, gaz atma gibi konular vardır. Hiç kimse keyfi bunları yapmaz, ancak mecbur kalındığında yapılan işlerdir bunlar. Düşünün ki on bin kişi üstünüze geliyor ve bunlardan 500 yüz tanesi taş atıyor, ne yapacak polis yani? Dolayısıyla yasaların kendine verdiği yetkileri kullanmak zorunda yapılan işler bunlar. Bugün buraya geliş amacımız; artık buralar hayli sükunete ermiştir. Önümüzdeki süreç ne gösterir çok bilemem, ancak bu sürecin hepimize çok şey öğrettiğine inanıyorum. Bundan sonra gittikçe daha bir sükunetli olacağımıza, vatandaş olarak, polis olarak daha bir muhakeme ederek hareket edeceğimize inanıyorum. Bu gün burada olmamızın sebebi arkadaşlarımızla iç içe olmak. Onlarla birlikte olmak. Biraz önce arkadaşımız söylüyor; polis 40 saatte 4 saat uyuyabilmiş , 18 günde 1 kez evine gitmiş. Fedakarlıkla görev yapan ve rejimin bekçisi polislerimiz, kanunun bekçisi polislerimiz, böyle zahmetle çalışıyor. Bize ne iş düşüyorsa her türlü fedakarlığı yaparak bu işi yürütmek zorundayız."
"YAPILAN SON MÜDAHALEDE BAZI ÇADIRLARDA YASADIŞI PATLAYICILAR ÇIKTI"
Gezi Parkı protestoları sırasında Sosyal medya üzerinden servis edilen asılsız bilgi, belge ve fotoğraflara da değinen Çapkın, bu konuda halkı doğru bilgi aktarma adına çalışmalar yaptıklarını da hatırlatarak, "Sosyal medya üzerinden halkımızı aydınlatma konusunda çalışan birimlerimiz var. Bunları da sık sık yaptık gördünüz. Tunus'ta ki bir fotoğrafı getirip sosyal medyada görebiliyoruz. Bunun Tunus'ta olduğunu 3 - 5 sene önceki bir olay olduğunu söylüyoruz. Bir marjinal grup üyesini provokatör ve polis diyebiliyorlar. Adamı yakalıyoruz ve bu kişinin geçmiş yıllarda suç işleyen bir örgüt üyesi olduğunu veriyoruz sosyal medyaya. Buna rağmen bu tür kirli bilgiler bitmiyor. Hepsiyle de uğraşmaya çalışıyoruz, çok yönlü bir mücadele şekliyle." Dedi. Çapkın, Gezi Parkı içine son yapılan müdahalede çadırlarda Molotof ve havai fişekler ve benzeri patlayıcıların ele geçirildiğini de kaydetti. Çapkın, "Çadırlardaki bazı marjinal örgütlerde Molotoflar bulduk, havai fişekler bulduk, buna benzer yakın temasta kullanılan bir takım şeyler ele geçirildi." Diyerek sözlerini noktaladı.
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, beraberindeki kurmayları ile gece saat 22.00 sıralarında geldiği Taksim Meydanı'nda yaklaşık 2 saat gezdi. Polisleri ziyaret eden Çapkın, saat 00.00 sıralarında bölgeden ayrıldı.
GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...