TÜSİAD Başkanı Yılmaz, 'Terör istemiyoruz'

TÜSİAD Başkanı Yılmaz, 'Terör istemiyoruz'

GÜNDEM Haberleri

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, 'Yakıp yıkmak, kırıp dökmek; bunları tabii ki kınıyoruz. Arınmaya çalıştığımız terör ve şiddet geri gelmemeli' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları ile ilgili kritik bir görüşme yaptı. Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ı kabul etti. Görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Muharrem Yılmaz, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili soruya, "Yakıp yıkmak, kırıp dökmek... Bunları tabii ki kınıyoruz, benimsemiyoruz. Arınmaya çalıştığımız terör ve şiddet geri gelmemeli" dedi. Bireylerin yapıcı olmaları gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Biz bütün bu olaylara Türkiye'de toplumun demokratik katılım kanallarından ülkesinin, şehrinin, semtinin meselelerine sahip çıkmanın ötesinde bir yere gitmesine sıcak bakmıyoruz. Bunlar hiçbir zaman toplumun katılımcı iradesine de engel olamamalı. Türkiye'nin olgunlaşması gelişmesi bireylerin daha güçlendikleri devlet birey ilişkisinde bireyin öne çıktığı bir demokrasi gelişimi ile olabileceğini sizlere ifade etmek isterim." TUSİAD Başkanı, "Yeni bir anayasa sürecini yaşadığımız bugünlerde hem çözüm sürecini rahatlatacak, kolaylaştıracak, sonuca ulaştıracak hem Türkiye'nin 21. yüzyıla uygun bir demokratik standartlar seviyesine ulaşmasını sağlayacak bir anayasayı beklediğimizi umut ettiğimizi kendilerine aktardım. Bu konuda onun da katılımcı demokrasi ve hukukun üstünlüğü anlayışıyla memleketin önündeki meselelerine çözüm getirmeye çalıştığını görmekten duyduğum memnuniyeti ifade ettim" şeklinde konuştu. Faiz lobisinin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine de Yılmaz, "Ancak Türkiye'deki düzenleyici ve denetleyici kurumların gerçekten ekonominin geleceğiyle ilgili sağlam bir altyapı olarak güvenebileceğimiz kurumlar olduğunu tespit ettik. Bu alanda bir eksiklik varsa bu kurumların bunu ele alacaklarını ifade ettik" cevabını verdi. Bazı firmaların eyleme destek verdiği gerekçesiyle hatta eylemin sponsoru olduğu gerekçisiyle eleştirildikleri ve Başbakan Erdoğan'ın hukuksal olarak hesabını soracakları şeklindeki beyanatı hatırlatılan Yılmaz, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan bunları hukuk yoluyla eğer hukuka aykırı eylem içerisinde olan varsa hukukun bunu çözmesi gerektiği kanaatinde olduğunu düşünürüm, çünkü kendileri bu konunun çözümünü hukukun üstünlüğüne dayandırarak ele almışlardır."Ekonomimiz "Gezi" testini geçti
Türkiye ekonomisinde endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, "Ekonomimizin ulaştığı seviyede kurumları ile, kuralları ile, piyasanın derinliği ile hiç birimizin korkmasına gerek olmayacak bir güçte olduğunu tespit ettik. Türk ekonomisinin bugünü de geleceği de hepimizin güven duyacağı bir seviyededir. Ekonomi ile ilgili kaygılarımız olmadığına göre, ekonomide sağladığımız bu itibarın demokraside de sağlanması için gerekeni el birliği ile yapmalıyız" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...