Suat Kılıç, 'Şiddet Yasası sonuç vermedi'

Suat Kılıç, 'Şiddet Yasası sonuç vermedi'

SPOR Haberleri

Suat Kılıç,'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair kanun'un, sert tedbirleri içermesine rağmen bir türlü beklenen faydayı sağlayamadığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu işbirliği ile düzenlenen "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı"nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, mevcut kanunun, sporda şiddet ve düzensizliği önlemesi gerekirken beklenen faydayı sağlayamadığını ifade etti. Herkesin topu birbirinin üzerine attığına dikkati çeken Bakan Kılıç, "Yetkiler kavramsal boyutta, işbirliği sürecinin içerisine giremiyor. Bakanlık olarak biz ve federasyonlar üzerimize düşen görevleri yerine getiremedik" diye konuştu.
TRİBÜNDE SİVİL POLİS OLACAK
İçişleri Bakanı Muammer Güler ise, "Sivil kıyafetli gözlemci polisler, bazı holiganların bulunduğu tribünlerde görev yapacak. Bu polisler deplasman müsabakalarına da giderek bu grupları takip edecek" dedi. Spor Güvenliği Şube Müdürlüklerinin müsabakalarda aktif görev yapacağını, adli işlemlerin bu görevliler tarafından hızlı şekilde düzenleneceğini ve spor alanlarının denetlenerek, eksiklikler giderilinceye kadar bu alanlarda müsabaka yapılmasına izin verilmeyeceğini ifede eden Güler, "Bir an önce isme dayalı elektronik bilet uygulanmasına geçilmeli" sözlerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...